Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 7 december 2019
''Nimamo primernih igralcev na bocnih položajih. Vsi so prepocasni. Potreboval bi Džonija Novaka in Mladena Rudonja iz najboljših casov.
Branko Oblak
27. maj 2010
 NATISNI
Žal ne moremo nadgrajevati
Miran Zore (foto: SPS)

Odhod Dejana Školnika v Nacional je hud udarec za Maribor in njegovega trenerja Darka Milanica. "Le krpamo, ne moremo pa nadgrajevati," tarna Milanic.

"Naši cilji v novi sezoni bodo maksimalno ambiciozni," še vedno trdi trener Maribora Darko Milanic, ki je vceraj zvecer dokoncno izgubil še enega pomembnega clana zvezne vrste – Dejana Školnika. Clan mlade hrvaške reprezentance bo svojo kariero nadaljeval na Portugalskem, pri Nacionalu, h kateremu se bo preselil tudi njegov dosedanji soigralec pri Mariboru Rene Mihelic. Z odhodom omenjenih je zvezna vrsta Maribora, s katero so se vijolicasti radi pohvalili, da je najmlajša in najboljša v ligi, prakticno razpadla, z njo pa tudi sanje navijacev o ponovitvi magicnega leta 1999, ko je Maribor kot prvi in doslej edini slovenski klub igral v Ligi prvakov. Temu cilju so bili Mariborcani na zacetku letošnje sezone še najbliže v zadnjih letih, nato pa je sledil padec. "Situacija v klubu je pac takšna, da ne dovoljuje, da bi zadržali trenutni igralski kader in da bi nadgradili zaceto. Primorani smo v prodajo igralcev, temu ne moremo pobegniti," je še enkrat vec potarnal strateg Maribora, ki še vedno trdi, da je to edini nacin, da klub preživi: "Preprican sem, da bo klub le tako lahko nemoteno deloval in živel naprej. Ustvarjati moramo nove Mihelice in Školnike, to je naše poslanstvo."

Situacija je crna
Dejan Školnik zagotovo ni edini nogometaš Maribora, ki bo med poletnim prestopnim rokom zapustil stadion Ljudski vrt. Poleg tistih, ki se jim iztekajo pogodbe, utegne oditi še kakšen od boljših nogometašev, denimo Elvedin Džinic, morda Marcos Tavares. "Lahko recem, da imamo sreco, da imamo iznajdljivega športnega direktorja in da smo v preteklosti ustvarili dolocen uspeh, da za te fante sploh vlada takšno zanimanje. Zavedam se, kaj prinaša izguba dveh tako pomembnih nogometašev kot sta Rene in Dejan, hkrati pa sem preprican, da nam bo uspelo pripeljati kakovostni zamenjavi zanju," je preprican Milanic, ki luci na koncu predora, podobno kot Zlatko Zahovic, za katerega se zdi, da je prakticno že obupal nad anemicnostjo lokalnega gospodarstva, ki za NK Maribor ocitno ne najde dovolj posluha, ne vidi: "V dveh letih se je naše moštvo mocno spremenilo. Dandanes se sploh ne da vec nicesar nacrtovati. Situacija je zelo crna in težko verjamem, da nam bo v bližnji prihodnosti uspelo formirati moštvo, ki bi ostalo skupaj štiri, pet let in bi ga lahko nadgrajevali. V Sloveniji to trenutno preprosto ni možno."

Cilj: naslov prvaka
Maribor je v letošnji sezoni osvoji super pokal, pokal, v prvenstvu pa je koncal kot drugi. V novi sezoni bodo cilji aktualnih podprvakov Slovenije znova visoki, kar potrjuje tudi Milanic: "Zelo težko je kakroli napovedati, jasno pa je, da se bomo pred zacetkom sezone okrepili. Naši cilji pa bodo naši zgodovini in našemu ugledu primerni – maksimalno ambiciozni."


Darko Milanic v Mariboru nikakor ne more zasnovati okostja moštva, ker je klub prisiljen prodajati svoje najboljše igralce.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Stan Collymore je nekdanji angleški nogometaš, ki je v svoji karieri dosegel precej manj, kot so napovedovali strokovnjaki. Danes 36-letni upokojeni ...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje