Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Sprašujete me, ce se bom upokojil? Verjetno se šalite, še posebno, ce upoštevamo, da bi moral biti v tem primeru ves cas z ženo doma.
Alex Ferguson
19. maj 2010
 NATISNI
Osterc: Olimpija me zanima
Miran Zore (foto: Foto-forma)
Milan Osterc ima na voljo tri slovenske prvoligaše, pri katerih lahko nadaljuje svojo kariero. 35-letnik, ki je postal najboljši strelec Prve lige v letošnji sezoni, pa se spogleduje celo s tujino.

Ne samo Miran Pavlin in Amir Karic, predstavnik nekdaj uspešne generacije, ki je s slovensko reprezentanco igrala na najvecjih tekmovanjih, je tudi Milan Osterc, ki se je na jesen svoje igralske kariere vrnil v HiT Gorico. Tako kot Pavlin in Karic tudi on ni pricakoval, da bo vztrajal tako dolgo. Še manj, da bo ob koncu sezone z naskokom najboljši strelec lige (dosegel je 23 zadetkov). "Ce sem iskren, res nisem pricakoval. Ob koncu jesenskega dela smo bili na lestvici strelcev bolj izenaceni, Volaš je dobro igral, prav tako Jelic in Brulc, tudi Tavares ni bil dalec. Spomladi se je vse obrnilo, uspelo mi je potrditi dobro pripravljenost, igral sem bolje kot jeseni in teh 23 zadetkov to potrjuje. Danes izgleda vse skupaj precej lažje kot je bilo v resnici," je uvodoma za Nogomanio dejal Osterc, kateremu se 30. maja iztece pogodba z novogoriškim klubom. Ker je financno stanje prvoligaša iz Nove Gorice zelo slabo (place zamujajo vec mesecev), se zna zgoditi, da Osterca v prihodnji sezoni ne bo vec v mestu vrtnic. "Igral bom še, to zagotovo. Ne vem pa še kje. Mislim, da ce bom fizicno tako dobro pripravljen kot v letošnji sezoni in, ce me bodo poškodbe pustile pri miru, da lahko ob rednem treningu igram še kar nekaj casa. Pavlin in Karic? Mi starejši igralci stavimo na izkušnje, veliko casa smo preživeli v tujini in imamo kvaliteto, ki jo kljub letom prida izkorišcamo. Splošno gledano je kakovost lige v primerjavi s prejšnjimi sezonami padla, zakaj se je to zgodilo, ne vem," je dejal Osterc, ki o upokojitvi še ne razmišlja: "Paul Scholes, Ryan Giggs, predvsem pa Javier Zanetti tudi še kar vztrajajo. Zakaj potem ne bi še jaz (smeh)? Dokler mi bo šlo tako dobro, bom vztrajal. Ni nujno, da samo še eno sezono."Pogovarjal se je s Sešlarjem
Pred kratkim se je pojavila govorica, da se za Osterca zanima ljubljanska Olimpija, ki krvavo potrebuje izkušenega, predvsem pa ucinkovitega napadalca. Nekdanji reprezentant Slovenije tega ni zanikal. "Kaj veliko ne morem povedati na to temo. Res je, da sem se pogovarjal s Sešlarjem. Olimpija me zanima, vendar moramo najti skupni jezik. Poleg urejenosti kluba me zanima tudi moštvo, s katerim bo klub, pri katerem bom nadaljeval svojo kariero, igral v prihodnji sezoni. V moji karieri mi namrec manjka le eno - naslov slovenskega prvaka. Želja po osvojitvi te lovorike me žene naprej," je priznal Osterc, ki pa kljub zanimanju Olimpije in še enega kluba (po naših informacijah je to Luka Koper) HiT Gorice še ni povsem odpisal: "Dobro bom moral razmisliti. V prvi vrsti zaradi svoje družine. Otroci so tu zaceli hoditi v šolo, zato se ne morem kar zaleteti."

V igri pa je še ena možnost. Tujina! Osterc je v svoji karieri na tujem preigral vrsto let, igral je v Španiji, Izraelu, Franciji, Turciji, na Cipru in v Avstriji. Zdaj ga ponovno vlece "ven". "Kontakti obstajajo in ni nemogoce, da bom svojo kariero nadaljeval celo v tujini. Kot sem že dejal, bom moral dobro premisliti," se je za konec bežno tujine dotaknil Osterc, ki se ima navkljub letom, kot prvi strelec slovenske lige, ocitno možnost še zadnjic v svoji karieri preizkusiti na tujem.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Katie Taylor je že res dekle, toda verjemite, da z njo na nogometnem igrišcu ne bi želeli zobati cešenj. Sicer ne preigrava kot Ronaldinho in tudi ni...
Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje