Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
Ko smo bili mlajši, smo delali vse mogoce stvari. Enkrat smo zažgali Rožnik.
Branko Oblak
10. maj 2010
 NATISNI
Lepo je oditi z lovoriko
Miran Zore (foto: SPS)

Rene Mihelic priznava, da grenak priokus zaradi neigranja v finalu pokala Hervis ostaja, a ga tolaži dejstvo, da je Maribor osvojil pokalno lovoriko. Julija na Portugalsko.

Rene Mihelic
v soboto ni mogel pomagati svojim soigralcem, ki so v kar 120 minut dolgem obracunu z zadetkom v zadnji minuti podaljška mukoma strli žilave Domžale. Maribor je s pokalno lovoriko rešil sezono, v kateri mu je naslov državnega prvaka speljal Koper. Mihelic je obsedel na tribuni, zaradi kartonov namrec ni smel igrati. "Škoda, ker nisem mogel sodelovati, še dobro, da so me soigralci potolažili z zmago," zamujeno priložnost obžaluje Mihelic, ki je preprican, da je Maribor letošnjo sezono, ne glede na to, da je ostal brez naslova prvaka, dobro izpeljal: "Za nami je dokaj dobra sezona. V prvenstvu smo koncali na drugem mestu, osvojili smo super pokal in zdaj še pokal. Na zacetku sezone nam ni šlo najbolje, bili smo utrujeni od evropskih tekem, a nato popravili igro in beležili boljše rezultate. V bistvu nam je zmanjkalo malce srece, ko bi se lahko približali Kopru, smo priložnost zapravili. Kljub temu sem zadovoljen, sezono je lepo koncati z lovoriko."

Na Madeiri ga caka garanje
Kot je znano že nekaj mesecev, Reneja Mihelica v prihodnji sezoni ne bo vec v Ljudskem vrtu. Kapetan mlade reprezentance Slovenije se je namrec že med zimskim prestopnim rokom dogovoril za prestop na Portugalsko – k Nacionalu z Madeire. S klubom z otoka Madeira, pri katerem igra tudi reprezentant Nejc Pecnik, je Mihelic podpisal petletno pogodbo. "S svojo zadnjo sezono v Mariboru sem zadovoljen. Seveda bi lahko odigral bolje, vendar splošno gledano ni bilo slabo. Na Portugalsko se bom podal konec junija, urediti moram še nekaj formalnosti, denimo poiskati ustrezno stanovanje in tako naprej. Pogodba z Nacionalom stopi v veljavo prvega julija," je dejal Mihelic, ki se zaveda, da ga na Portugalskem caka huda konkurenca in zato tudi težka pot dokazovanja. Zaradi tega bodo njegove pocitnice tudi letos zelo kratke: "To me sploh ne moti. Prviošcil si bom kakšen teden oddiha, to pa bo tudi vse, saj se moram kar najbolje pripraviti za prihodnjo sezono, ko bom igral v mocnejši ligi. Vesel sem, ker bom igral v mocni evropski ligi. Ne slepim se, vem, da me caka dokazovanje, zato je moj prvi cilj prebiti se v prvo moštvo Nacionala. Upam, da mi bo pri privajanju na novo okolje pomagal Nejc Pecnik, ki se je pri Nacionalu dobro znašel. Caka me torej trdo delo, naporni treningi in upam tudi nagrada za vse to." Reperezentanca? "Upam. Konkurenca je res huda, zato upam, da bom z dobrimi igrami pri Nacionalu preprical selektorja," je za konec še dodal Mihelic, ki te dni svoj prosti cas zapolnjuje z ucenjem angleškega in portugalskega jezika.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Hrvaški nogometaš Robert Prosinecki velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev na podrocju nekdanje Jugoslavije vseh casov. "Veliki žuti" je v ...

Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje