Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Nikoli ne bom pozabil, ko mi je trener rekel: Pridi, Steffen, in se sleci. Zdaj gre zares!
Steffen Freund
6. maj 2010
 NATISNI
Lucic ni vec trener Interblocka
Miran Zore (foto: SPS)

Interblock je ostal brez trenerja. Borivoje Lucic je za Nogomanio potrdil, da zapušca clansko moštvo ljubljanskega prvoligaša. "Napocil je cas za spremembe," pravi Lucic.

Borivoje Lucic ni vec trener ljubljanskega prvoligaša Interblocka. Odlocitev je trenerju iz Bosne in Hercegovine, ki ima sicer tudi slovensko državljanstvo, danes sporocil direktor Interblocka z obrazložitvijo, "da je napocil cas za spremembe". Lucic, ki je vodenje Interblocka prevzel lani jeseni, potem ko se je ljubljanski prvoligaš razšel s trenerjem Igorjem Benedejcicem, je v Prvi ligi vztrajal z dalec najmlajšim moštvom, ki ostremu ritmu Prve lige preprosto ni bil sposoben slediti. Interblock se tako že vec mesecev bori proti izpadu iz lige, trenutno je na lestvici predzadnji in bo najverjetneje igral kvalifikacije za obstanek v ligi. "Res je, nisem vec trener Interblocka," je za Nogomanio odhod potrdil Borivoje Lucic in dodal: "Poklical me je direktor in dejal, da so potrebne spremembe in da bodo delo skušali nadaljevati drugi ljudje."

Borivoje Lucic je s pomlajenim moštvom Interblocka osvojil 19 tock, kar strokovnjak iz Bosne in Hercegovine ne ocenjuje kot neuspeh. "S tem moštvom smo dobro zaceli. Imeli smo dobro serijo, vse skupaj je dobro delovalo. Toda na dolgi rok to preprosto ni moglo uspeti. Fantje psihološko niso dovolj zreli, potrebujejo cas, ki pa ga pri Interblocku nimajo. Osvojili smo 19 tock z najmlajšo ekipo v zgodovini slovenskega nogometa. Ko je pred leti z necim podobnim poizkušal Rudar, je izpadel že novembra," pravi Lucic, ki kljub svojemu odhodu verjame, da Interblock lahko ostane v ligi: "Ce bom ostal v klubu, ali ne, še ne vem. Jutri (petek, op.p.) me caka sestanek z direktorjem, nato pa bomo videli. Mislim, da bo Interblock ostal v ligi, dovolj bo že, ce na prihodnjih dveh tekmah osvoji eno tocko."

V lov za PRO licenco
Prihodnjih nekaj dni bo Borivoje Lucic preživel v svojem najljubšem kraju za oddih – Mostarju. Odpravil se bo na krajši oddih in na obisk k staršem. "Komaj že cakam. Toda gre le za nekaj dni. Nato se vrnem. Pripravljen sem delati, imam že 28 let delovne dobe, tako da me brezdelje nikakor ne zanima. Ce bom še naprej vztrajal v clanskem nogometu, ne vem, se bom pa vsekakor moral posvetiti študiju. Caka me UEFA PRO licenca, kar mi bo vzelo približno pol leta," je še dodal Lucic, ki sicer slovi predvsem kot izjemen trener mladih nogometašev.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Štadioni so se v zgodovini že nekajkrat sprevrgli v prava morišca, na katerih je izgubilo življenje že na tisoce navijacev. V Kolumbiji je leta 1982 ...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje