Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 11 julij 2020
Z nogometom sem tako obseden, da sem kupil digitalno televizijo in spremljam tekme v vseh ligah, ki se jih da na televiziji ujeti. Ob tem se ves cas ucim, premišljujem, kako bi jaz postavil igro in nehote celo izvem, kje trenutno živijo moji bivši soigralci. Splicana Luko Peruzovica sem na primer opazil nekje v Afriki.
Brane Oblak
3. maj 2010
 NATISNI
V Romunijo za noben denar
Miran Zore

Dare Vršic pocasi, z naslovom prvaka v žepu, zakljucuje svojo polletno avanturo pri Luki Koper in caka na klic svojih delodajalcev iz Temišvarja. Romuni mu dolgujejo veliko denarja.

Ko je Miran Pavlin med zimskim prestopnim rokom Luko Koper, ki je tedaj z Mariborom bila bitko za naslov prvaka, okrepil z obcasnim reprezentantom Daretom Vršicem, slovenska javnost ni vedela, v kakšnem stanju Vršic prihaja v Slovenijo. Vec kot enoletna odsotnost z nogometnih igrišc zaradi poškodbe je na njem namrec pustila posledice. Nogometa dolgo ni igral. Toda Vršic se je vrnil v zelo dobri formi in jo dokazal v spomladanskem delu sezone v Prvi ligi, v kateri je dosegel tudi osem zadetkov. "V redu je. Zadovoljen sem. Nisem pricakoval, da mi bo šlo tako dobro. Predvsem pa sem vesel, ker smo izpolnili klubski cilj in osvojili naslov. Dodal sem eno lovoriko v svoj življenjepis, tako da je vse skupaj izpadlo odlicno," pravi Vršic, ki trdi, da je v Kopru rešil svojo kariero: "Odlocitev, da pridem v Koper, se je izkazala za pravo. Rešil sem svojo kariero."


Dare Vršic je pred poškodbo veliko obetal. Obetal se mu je celo prestop v Italijo. Zdaj se je vrnil v formo. FOTO: Foto-Forma.

Odkar je odšel v tujino, najprej na Slovaško, nato v Romunijo, se je v slovenskem klubskem nogometu spremenilo marsikaj. Predvsem so klubi znižali svoje proracune in posledicno pomladili svoje igralske zasedbe, kar je pustilo dolocene posledice. "Liga nikakor ni slaba, igra se trdo, trše kot pred leti. Veliko je mladih igralcev, morda je zaradi tega malce padla kakovost, ne pa tudi zanimivost. Ti mladi igralci potrebujejo cas. Pred leti, ko sem igral v Sloveniji, je bilo vec starejših, izkušenih igralcev. Meni osebno ta liga odgovarja," pravi nekdanji nogometaš Celja in Mure, ki je slovensko prvoligaško sceno zapustil leta 2005 in se preselil v slovaško Žilino.

Brez place že pol leta
Njegova kariera je na Slovaškem doživela vrhunec, nato pa je Vršic v Romuniji izginil z nogometnega zemljevida. Za to so krive predvsem poškodbe. V Temišvarju se s tem nikakor niso uspeli sprijazniti, zato se Vršic tja ne želi vrniti. Povrhu vsega mu Romuni že nekaj mesecev niso izplacali niti centa. "S svojim primerom sem se obrnil na Evropsko nogometno zvezo (UEFA), ki bo razsodila. Zdaj lahko le cakam, iz Temišvarja pa me tako ali tako ni nihce klical. Moj agent je sicer govoril z nekaterimi ljudmi iz kluba, vendar razen tega, da so mu nekateri namignili, da me hocejo nazaj, ni trenutno konkretnega še nic. Poškodba je po mojem mnenju edini razlog za težave. Oni hocejo starega Dareta Vršica, izpred poškodbe, vendar žal ne gre," je o težavah s Temišvarjem, na katerega ga pogodba veže še za dve leti, spregovoril Vršic, ki se v Romunijo ne želi vrniti: "Nocem nazaj. Niti v katerega od ostalih romunskih klubov. Tujina? Seveda bi raje šel kam drugam, posebej pomembno se mi zdi to, da bi s tistim klubom tudi zacel priprave od zacetka. Koper? V tem trenutku o tem težko govorim, vendar zakaj pa ne. Slovenska liga mi odgovarja, toda bomo videli. Prioriteta je tujina."

Selektor ga (še) ni klical
Vzajemno s klubsko je zaradi poškodbe in težav v Temišvarju trpela tudi Vršiceva reprezentancna kariera. Selektor Matjaž Kek za zdaj še ni nakazal nicesar v smeri Vršicevega trajnega povratka v reprezentanco, vendar upanje na morebiten nastop na svetovnem prvenstvu vseeno še ni zamrlo: "Do konca sezone so še tri tekme. Potrudil se bom po najboljših moceh. Selektor me sicer ni klical, vendar v nobenem trenutku nisem pozabil na reprezentanco. Selektor je tisti, ki odloca. Voljo imam, želja po igranju za reprezentanco pa tako ali tako ni bila nikdar vprašljiva."


Osem zadetkov ter mojstrska izvedba prostih strelov - dokazi o Vršicevi dobri pripravljenosti. FOTO: SPS

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Trener cilskega nižjeligaša Iberie Wenceslao Aguilera Pederos je prejel doživljenjsko prepoved opravljanja svoje funkcije po dogodku iz leta 1993, ko...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje