Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 4 julij 2020
Jezi se Ronaldo! Ne, to je Ronald Koeman. Ja, teh Ronaldinhov in Ronaldov je res veliko.
Ivo Milovanovic
16. april 2010
 NATISNI
Cas je, da Maribor pade
Miran Zore (foto: SPS)

Agim Ibraimi verjame, da po štirih porazih Olimpija tokrat lahko premaga Maribor. "Upam, da bomo tokrat mi srecni," pravi Makedonec, ki trenutno igra v dobri formi.

Nogometaši Olimpije za razliko od Maribora, ki je svoje v ligi že naredil in bo letos kot vse kaže osvojil koncno drugo mesto, krvavo potrebujejo vsako tocko, ce želijo upati na tretje mesto, ki bi jih popeljalo v Evropo. Zeleno-beli so v naletu, prepricljivo so dobili svoji zadnji tekmi, na katerih so skupaj dosegli kar osem zadetkov. Prav ti dve zmagi sta v taboru Olimpije poskrbeli za opazen dvig samozavesti in  tudi zadovoljstva. "Igramo kolektivno, našli smo se. Odprlo se je," pravi Agim Ibraimi, Makedonec v vrstah Olimpije. Ibraimi je na zadnjih dveh tekmah dobro igral, na zadnji tekmi z Rudarjem pa dosegel celo dva zadetka: "Vesel sem, da spet dobro igram. Gol? Niti ni pomembno, ce zadanem ali ne, samo za zmagujemo. Še bolj pa sem vesel, da moštvo dobro igra. To je zasluga v prvi vrsti trenerskega dvojca in mojih soigralcev. Preprosto se je moralo zgoditi. Igrali smo dobro že prej, a nismo imeli srece."

Cilj je (znova) tretje mesto
Maribor je Olimpijo v letošnji sezoni premagal že štirikrat. Jo bo v petek še petic? "Maribor ima dobro moštvo, je aktualni prvak, je tudi više uvršcen od nas. Toda to nas v petek ne bo zanimalo. Gremo po zmago, mislim, da smo sposobni zmagati. Cas bi že bil, da se stvari obrnejo," je glede derbija optimisticen Ibraimi, ki bo proti Mariboru pogrešal Pokorna in Kašnika: "Škoda, ker ne bosta mogla igrati, saj smo bili že uigrani. Ampak to na našo igro ne sme vplivati, smo v naletu, naredili smo dva dobra rezultata, cas je, da to nadgradimo še z odmevno zmago."

Olimpija je na lestvici Prve lige trenutno na šestem mestu. Ko so Zmaji padli v krizo, so bile ambicije o kvalifikaciji v Evropo nemudoma poteptane, zamenjal jih je boj za obstanek. Po dveh zmagah je slika drugacna, Olimpija je znova v igri, za tretjim mestom, ki ga trenutno zaseda lendavska Nafta, namrec zaostaja le štiri tocke. "Prvenstvo je resnicno zanimivo. Znova smo blizu Nafte. Naš cilj je vrh tabele oziroma tretje mesto. Do konca je še nekaj tekem, tako da ne smemo obupati. Lepo bi bilo, ce bi se prebili v Evropo," meni Ibraimi, ki racuna na izdatno pomoc navijacev: "V petek bo zagotovo lepa tekma. Pricakujem veliko navijacev. Hvala jim, ker so nas podpirali tudi v težkih trenutkih, vseskozi so nas spodbujali in motivirali. Hvala tudi trenerskemu štabu, ki resnicno dobro dela."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce se v Angliji znajdete samo z nogometno žogo v rokah in ste nedalec stran od Londona, potem ni dvomov, kam se morate odpraviti - v Hackney Marsh...

Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje