Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
Nekoc sem bil blizu Olimpije, a si nisem hotel postrici las. Pac sem bil bolj upornik brez razloga, a samo kot igralec.
Slaviša Stojanovic
15. april 2010
 NATISNI
Pretiranega razocaranja ni
Miran Zore (foto: SPS)

Trener Maribora Darko Milanic želi izgubo naslova državnega prvaka nadomestiti s pokalno lovoriko in zmago na petkovem derbiju z Olimpijo. "Še petic jih bomo," pravi Milanic.

Slovenija bo v kratkem dobila novega državnega nogometnega prvaka. Prvic bo to Luka Koper, ki ima šest krogov pred koncem sezone pred prvim zasledovalcem Mariborom zavidljivih enajst tock prednosti, hkrati pa s svojim izkušenim moštvom ne kaže nikakršnih znakov popušcanja. V taboru Maribora so sicer še vedno v "bojni pripravljenosti", poraza v bitki za naslov še niso pripravljeni sprejeti, vendar strateg vijolicastih Darko Milanic priznava, da je Luka Koper Mariboru pobegnila predalec. Toda to ne pomeni, da so pri Mariboru z letošnjo sezono nezadovoljni. "Igrali smo v Evropi, bili pred necim velikim osvojili smo že super pokal…" pravi Milanic, ki racuna na pokalno lovoriko, samo te v svoji trenerski karieri namrec še ni osvojil. In dejansko ji je že precej blizu, Maribor je na prvi polfinalni tekmi namrec prepricljivo odpravil Celje in je tako od velikega finala oddaljen le še korak.

Še vedno verjamete, da je Luko Koper, glede na njeno formo in predvsem glede na zaostanek enajstih tock, še mogoce ujeti?
Ne glede na naš velik zaostanek, je naš cilj do konca sezone osvojiti vse možne tocke. To je v tej situaciji edina možnost. Cakati moramo na morebiten spodrsljaj Kopra, ki pa ocitno ne popušca. Naredili bomo vse, kar bo v naših moceh, da osvojimo preostale možne tocke, energije za to imamo po mojem mnenju še dovolj. Spomnim se, da smo imeli v lanski sezoni v 33. krogu že deset tock prednosti, a smo se na koncu komajda rešili z zmago proti Celju.

Ste nad izgubo naslova prvaka razocarani?
Mislim, da prevelikega razocaranja ni in ga bo taki sezoni tudi ne bo. Ni mi sicer vseeno, nadvse si namrec želim, da bi bili prvi. Gledati moramo celotno sezono, ki je dolga in turbulentna. Osvojili smo super pokal, bili pred pragom lige Europa, igrali kar šest tekem v Evropi. Predvsem pa me veseli to, da smo sebi in navijacem dali upanje in dokazali, da slovenski klub v Evropi pa vendarle nekaj lahko naredi. To je za nas in za celoten slovenski nogomet zelo pomembno. Mislim, da nas je prav Evropa stala tega prvega mesta. Takrat smo si nabrali zaostanek, ki nas tepe še zdaj. Pod pritiskom smo že vso sezono, saj vseskozi lovimo Koper.

Bo sezono rešila pokalna lovorika?
Maribor je najvecji in najuspešnejši slovenski klub. Logicno, da ciljamo na lovorike, tudi na pokalno. Vsi si želimo in delamo za uspehe. V našem klubu so se in se vseskozi dogajajo spremembe, kljub temu pa cilji ostajajo visoki. Seveda racunamo na pokalno lovoriko, ki bi dala piko na i letošnji sezoni.

V petek vas caka že peti "vecni derbi" z Olimpijo. Peta zmaga Maribora ali prva Olimpije?
Letos smo Olimpijo, ce štejem tudi pokal, premagali že štirikrat. Tako bo, upam, tudi v petek, vendar se bo potrebno pošteno potruditi. Toda kot sem že dejal, racunamo na osvojitev vseh možnih tock, kar pomeni, da racunam tudi na zmago nad Olimpijo.

Boste tudi v prihodnji sezoni sedeli na klopi Maribora? Ste kdaj razmišljali o odhodu?
Pogodbo imam tudi za prihodnjo sezono, tako da so moji nacrti v celoti vezani na Maribor. Priznam, jeseni je bilo kar hudo, vendar je tudi to minilo. Ko se ozrem nazaj in vidim, da smo v dveh letih naredili zares veliko, bili državni prvak, bili tik pred ligo Europa, osvojili super pokal, potem moram biti zadovoljen. Imamo mlado in predvsem zdravo moštvo, ki ima pred seboj še veliko. V to sem preprican, zato tudi želim nadaljevati zaceto delo in v prihodnji sezoni znova osvojiti naslov. To je in mora biti naš primarni rezultatski cilj.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Radovan Karadžic je brez dvoma poskrbel za zgodbo leta 2008, potem ko so ugotovili, da se je vec let pod imenom Dragan Dabic ter s košato bra...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje