Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
''Zdaj je Thierry Henry prevec okleval. Ne vem, koga je cakal, morda staro mamo.''
Igor E. Bergant
9. april 2010
 NATISNI
Odprt za vse opcije
Miran Zore (foto: SPS)

Mišo Brecko s svojo sezono v Kölnu ni najbolj zadovoljen. Branilec slovenske reprezentance se še ni odlocil, ce bo svojo kariero nadaljeval pri Kozlickih. Ima še enoletno pogodbo.

V zadnjem casu smo že nekajkrat porocali o težavah, ki jih imajo v Kölnu, kjer igrata naša reprezentanta Milivoje Novakovic in Mišo Brecko. Köln kljub razmeroma velikemu financnemu vložku ne zmore storiti koraka naprej in venomer ostaja v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice, še vec, bori se celo za obstanek v ligi. V tem trenutku le-ta sicer še ni ogrožen, vendar poraz proti zadnjeuvršceni Herthi BSC z 0:3 zagotovo ne napoveduje nic dobrega. Posebne kazni kljub drugacnemu porocanju nekaterih medijev nogometaši Kölna niso bili deležni, ostali so le brez premije, ki pa je za poraz tako ali tako nikdar ne dobijo. Naša legionarja v letošnji sezoni nista igrala posebej navdihujoce. Razocaral je predvsem Milivoje Novakovic, ki se je na zacetku sezone boril s poškodbami, nato pa še z vodstvom kluba in trenerjem Zvonimirjem Soldom, ki je bil naravnost ogorcen, ker je Nova "nacet" igral za slovensko reprezentanco. Novakovic v letošnji sezoni ni uspel ponoviti sijajnih strelskih dosežkov iz minule sezone, doslej je dosegel šest zadetkov. Malce bolje pa gre Mišu Brecku, ki na desnem boku redno igra.

Sezona se ne odvija po nacrtih
26-letni Zasavcan je v letošnji sezoni odigral 27 prvenstvenih tekem za Köln, izpustil je le dve. S svojim ucinkom ni najbolj zadovoljen. Prav tako ni zadovoljen z rezultati Kozlickov v letošnji sezoni in posledicno z uvrstitvijo na prvenstveni razpredelnici (13. mesto). "Vem, da bi lahko igral bolje. Trudil sem se, vendar vseeno nisem povsem zadovoljen. Naša igra šepa, tako da vsi igramo pod ravnijo svojih sposobnosti," pravi Brecko, ki je razocaran nad razpletom letošnje sezone: "Preprosto nam ne gre po nacrtih. Kdo je kriv za to, ne vem, to niti ni moja stvar. Je pa res, da nekateri v letošnji sezoni od sebe niso dali tistega, kar se je od njih pricakovalo." Razocaral je, in to kriticni nemški mediji poudarjajo na prakticno vsakem koraku, predvsem Lukas Podolski, najdražji nakup v zgodovini Kölna: "Prišel je kot velika okrepitev. Navijaci ga imajo radi, toda Lukas Podolski ni Köln. Klub je najbolj pomemben, pomembnejši od igralca."

Pogodba še za eno leto
Kako naprej? Trenerju Zvonimirju Soldu gorijo tla pod nogami, vodstvo kluba pritiska nanj, Hrvat pa na igralce. "S trenerjem imam osebno povsem profesionalen odnos. Redno igram, zato se ne pritožujem. Konfliktov ni," je dodal Brecko, ki ga na nemškega prvoligaša pogodba veže še za eno sezono. Jo bo oddelal v Kölnu? "Ne vem še. Najprej moram tu sezono uspešno pripeljati do konca ter se optimalno pripraviti na svetovno prvenstvo. Po prvenstvu bomo pa videli. Odprt sem za vse opcije. Italija?  O tem se je govorilo, vendar konkretnega ni bilo nic. Seveda bi me Italija zanimala, vendar moram misliti širše, na svojo družino. Šel bi kamorkoli, a hkrati se mi iz Nemcije nikamor ne mudi," je še povedal Brecko. 

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Kdor se je pred leti rad kratkocasil z igranjem racunalniške igre Championship Manager, mu je ime Maxim Tsigalko brez dvoma še kako znano. V resni...

Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje