Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
V Dinamo bi se vrnil le v primeru, da bi ga zapustila Barišic in Mamic. Baric? Ne. Baric naj ostane. On mi bo prižigal cigarete.
Miroslav Blaževic
6. april 2010
 NATISNI
Dogovor je bil hiter
Miran Zore (foto: SPS)
"Dogovor smo hitro sklenili," pravi Bojan Prašnikar, ki se naposled le vraca na slovensko prvoligaško sceno. Postal je namrec novi trener velenjskega Rudarja. Pogodba do konca sezone.

Videvali smo ga na reprezentancnih tekmah, pa predvsem na tekmah Olimpije in tudi drugod. Vseskozi je bil poleg, a vendar tako dalec. Bojan Prašnikar, morda najboljši slovenski nogometni trener v zadnjem obdobju, je skorajda že leto dni na nekakšnem pocitku, ki je vse prej kot to. V tem casu si je Prašnikar sicer polnil baterije, a bil tudi precej aktiven. Njegov povratek v trenerske vode je že nekaj casa visel v zraku, prakticno vsi indici pa so kazali na to, da bo Prašnikar prevzel vodenje Olimpije. To se ni zgodilo. Torek (prav na torek se je Rudar razšel z Marijanom Pušnikom) je prinesel preobrat - Prašnikar je postal novi trener Rudarja iz Velenja! Nekdanji selektor slovenske reprezentance, trener številnih slovenskih klubov in "avanturist" s Cipra ter Nemcije bo Rudar vodil do konca letošnje sezone.

Dogovor velja do konca sezone
"Nisem cakal na posel. Doma sem blizu Velenja, vseskozi spremljam situacijo v Rudarju, tako da to ne bi smelo biti preveliko presenecenje," je uvodoma za Nogomanio povedal Prašnikar, ki bo Rudarju pomagal do konca sezone: "Situacija je bila takšna, da se je ponudila priložnost, ker se je zgodila ravno menjava trenerja. Dogovorili smo se hitro. Nekako povezan sem s tem klubom, upam, da bomo naredili dolocen napredek." Velenje ni Cottbus, Prva liga ni Bundesliga in Rudar nikakor ni Energie Cottbus. "Nic zato. Preprican sem, da lahko naredimo dolocen korak naprej, zato sem se tudi odlocil sprejeti izziv. Upam na cim boljši rezultat, klub in moštvo dobro poznam. Naš cilj je, da gradimo na teh dveh zmagah, ki jih je Rudar dosegel po tistem kriznem obdobju. Graditi moramo na teh zdravih temeljih. Igralci imajo priložnost, da se dokažejo že v soboto. Racunam na dober rezultat že na prvi tekmi," je še dodal Prašnikar, za katerega bo to prvi trenerski preizkus (ce odmislimo vodenje selekcije SPINS na pripravah v Turciji) od konca avanture v elitni nemški Bundesligi, kjer je vodil Energie Cottbus.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V naši rubriki Ali ste vedeli smo že porocali o Ronaldu in njegovem zakonu z brazilsko rekorderko v žongliranju žoge Milene Domingues. Ronaldinha sev...
Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje