Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 8 julij 2020
Ce bi ljudje vedeli za vse zahrbtne prekrške Materazzija, bi ga že cez dva dni poslali v mesnico. Materazzi ravna po nogometnem pravilu 'ce ne znaš, pa udari'. Takšen je on.
Sebastjan Cimerotic
29. marec 2010
 NATISNI
Kaj takšnega še ni doživel
Miran Zore (foto: SPS)

Milan Purovic še vedno ni prebolel sobotnega poraza proti Interblocku. Crnogorca so najbolj zmotile izkljucitve. Purovic pa je hkrati izrekel "zaupnico" trenerju Pevniku.

Olimpija
je v soboto izgubila tekmo, ki bi jo po vseh indicih morala dobiti. Toda ni se izšlo, mestni derbi z Interblockom se je za Zmaje koncal sila klavrno – s porazom in kar tremi izkljucenimi nogometaši. Ena redkih svetlih tock Olimpije na tej tekmi je bil prvi prvenstveni zadetek Milana Purovica, ki je žogo v mrežo poslal z bele tocke. S strani Sportinga posojeni Crnogorec je sicer odigral šele svojo tretjo prvenstveno tekmo, drugo zapored, potem ko je nekaj casa preživel na stranskem tiru. Poškodovano je imel tetivo, zaradi cesar so ga nekateri oznacili za "pokvarjeno robo", saj naj bi imel kronicne težave s tetivo oziroma t.i. sindrom Sebastjana Cimerotica, kar pa ne drži. "Ne vem, kdo je zacel s temi lažmi. Ce bi imel res kronicne težave, potem v Italiji ne bi mogel trenirati, ker so bile tam igralne podlage  trše. Težav s tetivo v karieri pred tem še nisem imel," je Nogomanii zaupal Purovic.

Nekdanji napadalec beograjske Crvene zvezde ja vajen zahtevnih okolij, vajen je pritiska ter dobrih in slabih rezultatov. Ni pa vajen ostrega sojenja, kakršnemu je bil prica v soboto, ko je Olimpija tekmo koncala s kar tremi igralci manj. "Ne spomnim se, da bi se kaj podobnega že kdaj zgodilo v nogometu. Razen, kadar je šlo za pretep ali kaj podobnega. Zakaj se tako sodi Olimpiji?" je ogorcen Purovic, ki se zaveda resnosti situacije, v kateri so se znašli Zmaji: "Moramo se boriti. V krizi smo, tega se vsi dobro zavedamo, vendar nam ne preostane drugega, kot da še naprej pridno treniramo. Še vedno pa zagovarjam mnenje, da Olimpiji ne bi smeli izkljuciti kar tri igralce. To je velik klub, se mar tako ravna z velikim klubom?"

Trenerju "svaka cast"
Pritisk na Olimpijo se stopnjuje. Serija osmih (!) tekem brez zmage je vec kot zaskrbljujoca, še bolj pa naglo drsenje Olimpije po lestvici navzdol. "Nisem vedel, da je serija že tako dolga. Smo v težkem položaju, vendar se moramo pobrati. Sezone še ni konec. Težko je, ko se nekaj mora, toda tako pac je v nogometu. Zdaj igramo s Koprom, proti kateremu nimamo kaj izgubiti. Trener ima težko nalogo sestaviti prerešetano zadnjo linijo. Vsak pozitiven rezultat bo za nas 'ekstra', le s hladnimi glavami moramo v tekmo pa bo. Po tem, kar sem uspel doslej videti, mislim, da lahko v tej ligi vsakdo premaga vsakogar," optimizma ni izgubil Purovic, ki kljub slabim rezultatom stoji za svojim trenerjem Robertom Pevnikom. Še vec, njemu in celotnemu strokovnemu štabu Crnogorec še naprej zaupa: "Kaj menim o trenerju? Nikakor ga ne branim ali kaj podobnega, vendar mu lahko recem le hvala. Celoten strokovni štab daje svoj maksimum, ne 100, temvec 1000 odstotkov! Mislim, da so naši trenerji iz pravega testa, zato jih podpiram in jim želim vso sreco. Vsa cast jim za to, kar pocnejo. Sploh pa, za slabo igro smo krivi v prvi vrsti igralci in ne trener. Ce bi jaz odlocal, trenerja do konca sezone zagotovo ne bi menjal."

Slovenska liga ni slaba
Purovicev strelski ucinek zaenkrat ni navdušil. Leta 1985 rojeni napadalec se je zato znašel na udaru kritik, ceš da je "macek v žaklju". Purovic se s tem ne obremenjuje, pravi, da sam ni v krizi. "Casopisov ne berem, nikdar jih nisem. Razumem novinarje in njihovo delo, tu pa se vse tudi konca. Vem, da nisem v krizi. Sam ne morem storiti nicesar, nisem carovnik. Delati in delovati moramo kot ekipa, da bi nam uspelo. Vcasih poizkušam na silo kaj storiti sam, toda tako ne gre," pravi Purovic, ki se je v Ljubljani oziroma Mengšu, kjer živi, dobro znašel. Našel je svoj mir. "Super je. Všec mi je, Ljubljana je lepo mesto. Ne vem, zakaj se govori, da ponižujem Slovenijo in slovensko ligo. To ni normalno. Kako bi lahko rekel kaj takšnega, ko pa bo Slovenija že drugic igrala na svetovnem prvenstvu. Ce bi bila liga res tako slaba, Slovenija ne bi videla svetovnega prvenstva. Liga je kvalitetna, ima nekaj pravih igralcev. Za tem stojim, nikoli pa nisem poniževal nikogar," je še dodal Purovic, ki bo v Ljubljani ostal do izteka sezone, nato pa se bo vrnil v Lizbono, kjer je clan Sportinga.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce boste še kdaj v družbi nekoga, ki bo trdil, da je slovenski nogomet slab zaradi tega, ker je obisk katastrofalen, mu v odgovor ponudite Ali ste...

Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje