Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Proti Kaiserslauternu, Eintrachtu in Sportingu nismo dobili zadetka. To je zelo pomembno za našo samozavest, saj takrat ponavadi ne izgubimo.
Oliver Kahn
8. marec 2010
 NATISNI
Pevnik: Moji igralci imajo jajca
Miran Zore (foto: SPS)

Navkljub le dvema osvojenima tockama na zadnjih dveh tekmah je Robert Pevnik optimisticen. Trener Olimpije zagovarja svoje varovance, ki po njegovem mnenju pridno delajo.

Tipicno. Po dveh neuspehih, ce remija proti Nafti in Domžalam lahko tako imenujemo, peticna ljubljanska publika že negoduje nad slabo igro Olimpije in zapravljenima priložnostima za osvojitev šestih tock. Toda to je Ljubljana in to je Olimpija. Strateg Zmajev Robert Pevnik se specificnega okolja, v katerega je prišel kmalu po zacetku letošnje sezone, kljub nekaterim kritikam dobro zaveda in ga tudi sprejema. "Imam karakter in sem realist. Že na zacetku sezone sem bil preprican, da bomo dobro krmarili po prvi ligi, kar pa se tice tretjega mesta, ga nismo odpisali, do konca se bomo borili zanj," pravi Pevnik, ki je minulo soboto pricakoval zmago proti "svojim" Domžalam, a je ni docakal. "Negativci" so se ga zato že lotili, vendar mu bodo le stežka prišli do živega, kajti (skromni) Pevnik jim javno odgovarja: "Naredijo naj pregled naših igralcev in izracunajo število minut v prvi ligi. Z izjemo Cimerotica so to igralci z malo izkušnjami, katerih cas šele prihaja. Lahko recem, da moji igralci imajo jajca in da sem ponosen nanje. Jeseni smo naredili super rezultat, razocaral me je le domaci poraz z Rudarjem. Toda ne gre cez noc. Borili se bomo za Evropo in se dokazovali, tudi tistim ljubosumnežem, ki nas venomer kritizirajo."

Nekateri bi morali pokazati vec
Proti Domžalam Olimpija z izjemo prvega polcasa ni prikazala posebej navdahnjene igre, s cimer se Pevnik strinja, vec je želel videti predvsem od rezervistov – Rujovica in Da Silve. "Nekateri igralci se bodo morali malce zamisliti. Na sobotni tekmi bi morali dvigniti tempo, a ga niso. Sem pa na drugi strani zadovoljen s prispevkom Stojanovica, ki lahko še precej napreduje. Prvi polcas smo odigrali dobro, drugega ne, kljub temu smo imeli priložnosti za zmago," je dodal Pevnik in pojasnil, da Gabriel Da Silva še ni pripravljen za celo tekmo, zato je v igro vstopil šele v 76. minuti. Milan Purovic, ki se na prvi tekmi v letošnjem letu ni posebej izkazal, je poškodovan oziroma naj bi danes zacel s treningi. Od Crnogorca, ki je prišel iz lizbonskega Sportinga, so navijaci pricakovali vec, prav tako Pevnik, vendar je prvi mož stroke pri Olimpiji preprican, da je nekdanjemu nogometašu Crvene zvezde le potrebno dati malce vec casa: "Purovic je bil že na Madžarskem veliko poškodovan. Upam, da bo z njim zdaj vse v redu in da bo dokazal, da se kritiki motijo. On je naša zamenjava za Cimerotica. Bomo videli, ce ga bo lahko dostojno nadomestil."

Proti Kopru bodo neobremenjeni
Po tem, kar je Luka Koper prikazala v soboto v Ljudskem vrtu, kje ni izgubila, cetudi je prakticno eno uro igrala z igralcem manj in to proti aktualnemu prvaku, je jasno, da je v sredinem dvoboju Luka Koper – Olimpija izraziti favorit koprski prvoligaš. "Koper je v januarju še dodatno okrepil že tako mocno zasedbo. V Mariboru so dokazali svojo kakovost, cetudi so eno uro igrali z igralcem manj. Vemo, da nam bo težko, vendar proti Kopru ne bomo obremenjeni z rezultatom. Ocitno so nas za to tekmo že vsi odpisali, kar je morda dobro. Iskali bomo svoje priložnosti in skušali iztržiti maksimum," je pogovor z Nogomanio sklenil Pevnik.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje