Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Moški, ki jih nogomet ne zanima, so homoseksualci.
Miroslav Blaževic
8. marec 2010
 NATISNI
Motiva mu ne manjka
Miran Zore (foto: Dejan Colja)

Novogoriški veteran Milan Osterc se je z zadetkom proti Labod Dravi na vrhu lestvice strelcev izenacil z Draganom Jelicem. Osterc verjame, da je krize HiT Gorice konec.

Izda ga sicer že videz, a vendar, ce v njegovi osebni izkaznici ne bi bil zapisan njegov datum rojstva (4. Julij 1975), potem bi pri HiT Gorici imeli vroce blago, ki bi ga zlahka prodali na nogometni tržnici. Zna se graditi, ima izkušnje, dober pregled nad igro in najpomembnejše – nos za zadetke. Milan Osterc je "kompleten" nogometaš, ki se ga ne bi branil prav noben nogometni trener v Sloveniji. Novogoriški strateg David Peršic dobro ve, da bi brez Osterca tanko piskal, kajti Ostercev prispevek je izjemen. To nenazadnje dokazuje tudi gola statistika, ki pravi, da je Milan Osterc izjemen strelec, skupaj z Draganom Jelicem najboljši v ligi, in sicer je Jagoda v letošnji sezoni zabil že 13 zadetkov. Dovolj, da je spet spomnil na stare case. "Ne obremenjujem se s številom zadetkov, sem pa prekleto vesel prav vsakega. Svoje povprecje zadetkov sem že presegel, vse kar je vec, je zame lep bonus," je za Nogomanio izjavil Osterc, ki je minuli vikend blestel na tekmi proti Labod Dravi, na kateri je dosegel tudi enega od dveh zadetkov HiT Gorice za zmago z 2:1.

Kariera Milana Osterca je dolga in mirne vesti lahko zapišemo, da tudi bogata. Igral je na evropskem in svetovnem prvenstvu, bil je junak, ko je Romunom v dodatnih kvalifikacijah za SP zabil spektakularen gol in nenazadnje je v življenju zaslužil že dovolj denarja za normalno preživetje. Kaj ga torej poganja naprej in še naprej sili k potenju na nogometnih zelenicah? "Motiv. Imam ga še dovolj, zato bom igral, dokler bo prisoten in bom fizicno sposoben. Z zadetki se ne obremenjujem, tudi z denarjem ne, želim le igrati. Glede na to, da sem zaradi poškodbe priprave oddelal 'na pol', imam še nekaj rezerve, nisem še optimalno pripravljen," pravi Osterc, ki bo svojo kariero najverjetneje sklenil pri HiT Gorici. Zato se je tudi vrnil v Novo Gorico.

Finance je potrebno urediti
Toda igrati za HiT Gorico dandanes pomeni igrati za klub, ki (vsaj zaenkrat) obveznosti do igralcev ne izpolnjuje redno. Temu botruje financna kriza in posledicno 450.000 evrov dolga.  Po Ostercevem mnenju je prav to v najvecji meri krivo za slabe igre Gorice v prvem delu sezone. "Zdaj smo še bolj povezani. Za razliko od jeseni smo zdaj manj negotovi, delamo precej manj napak. Zdi se, da se bodo zadeve uredile in to je dobro za vse nas. Nekaj dni nazaj smo dobili preostanek novembrske place in decembrsko placo. Malce je lažje, predvsem mladim igralcem, ki so podpisali nizke pogodbe in so se v zadnjem casu soocali z golim preživetjem in osnovnimi stvarmi, kot je recimo prevoz na trening in podobno. Upam si trditi, da je krize konec, vsaj rezultatske, upam pa, da cimprej tudi financne," je nadaljeval Osterc in dodal, da se morajo težave v dobrobit novogoriškega kluba kmalu urediti, v nasprotnem primeru se HiT Gorici ne piše nic dobrega. In ker Osterc velja za enega najbolj izkušenih nogometašev v Prvi ligi, je podal še subjektivno oceno dejanskega stanja kakovosti lige. Glede na to, da je v doloceni meri produkt t.i. jugo šole, je Osterc razumljivo malce kriticen do (pre)hitrega razvoja mladih igralcev: "Spomnim se, ko sem bil v mladi reprezentanci, nas je le nekaj igralo v prvi ligi. Ostali so sedeli ali pa igrali po nižjih ligah. Danes je vse drugace. Liga je bila vcasih boljša, to je dejstvo. Bilo je vec denarja. To ne pomeni, da se danes z mladimi dela slabo, kajti rezultati pricajo povsem nekaj drugega. Je pa res, da bi bilo precej bolje, ce bi bilo v igri vec denarja oziroma ce bi se v nogomet vec vlagalo, potem bi prihajali boljši tujci in konkurenca bi bila hujša."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Mehicani so znani po svojem burnem proslavljanju zmag, kljub temu pa je upravnik nekega mehiškega zapora po zmagi Mehike proti Belgiji ob divjem v...

Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje