Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
Že trener Branko Elsner je znorel, da prevec preigravam, na koncu smo jih pa vsi dobili. Fajn so nas pretepli, nekdo me je celo nokavtiral, da sem obležal na tleh.
Branko Oblak
1. marec 2010
 NATISNI
Pavlovic: Zelo dalec smo še
Miran Zore (foto: SPS)

Labod Drava je dobro zacela drugi del sezone toda zmaga nad Interblockom je zgolj prva stopnica. Do uresnicitve cilja, opozarja Zoran Pavlovic, je še dolga pot.

Ob koncu prvega dela sezone v Prvi ligi je bilo sila malo optimistov, ki bi Labod Dravi napovedovali svetlo prihodnost. Financne težave, odhod trenerja in nekaterih igralcev so pretresle ptujskega prvoligaša, ki pa je danes, po intervenciji Zorana Pavlovica, v precej boljši "kondiciji". Razmere v najstarejšem slovenskem mestu so se, vsaj kar se nogometa tice, medtem stabilizirale. Milko Djurovski je prevzel strokovno vodenje ekipe, skupaj z njim pa za športna vprašanja skrbi Zoran Pavlovic, ki je po vzoru Mirana Pavlina hkrati tudi igralec Drave. Ob številnih okrepitvah, med njimi je tudi preizkušeni Ermin Rakovic, je Labod Drava kljub tockovnemu zaostanku iz prvega dela sezone zrela za obstanek v ligi. V to je preprican tudi Zoran Pavlovic, ki je moral v januarju pošteno zavihati rokave, zaradi slabega slovesa neplacnika, ki se že nekaj casa drži Drave, je bilo v klub namrec izjemno težko privabiti nove igralce. "Za nami so tedni trdega dela. Uspelo nam je pripeljati precej novih igralcev, ki smo jih pripeljali zaradi njihovih izkušenj in ker smo prepricani, da nam lahko pomagajo obstati v ligi. Obstanek v ligi je naš prvi in glavni cilj, verjamem, da ga bomo dosegli," pravi Pavlovic, ki je tik pred zacetkom drugega dela sezone v Prvi ligi preprical tudi svojega nekdanjega soigralca Ermina Rakovica, nekdaj najbolje placanega nogometaša slovenske lige, ki se je pred casom razšel z Interblockom: "Ermina ni bilo potrebno posebej prepricevati. Ker ni našel ustreznega angažmaja v tujini, se je odlocil, da bo pomagal nam, Mi pa bomo pomagali njemu."

Financne nediscipline ni
Ker se je na Ptuju znašlo kar nekaj izkušenih in preverjenih igralcev, ki za "žepnino" seveda ne morejo igrati, se je med pristaši kluba pojavila bojazen, da klubska blagajna novih izdatkov ne bo zmogla. Ocitno jih bo, kajti Pavlovic zatrjuje, da so finance pod nadzorom: "Vse kar smo pripeljali, je v okviru naših zmožnosti. Nihce ne izstopa. Takšna je naša realnost in tako bo tudi v bodoce. Place so primerljive ostalim klubom v Sloveniji, velikih številk ni in jih tudi ne bo."

Ekspresno hitro zgrajeno moštvo Drave je svoj prvi cilj že doseglo – pomlad v Prvi ligi je zacelo z zmago in prepotrebnimi tremi tockami. Za namecek so kurenti premagali Interblock, neposrednega tekmeca za obstanek v ligi. "Izteklo se je po naših pricakovanjih. Na zacetku tekme smo bili malce v krcu, kar je razumljivo, nismo uigrani, pa še tocke potrebujemo. V drugem polcasu smo malce spremenili postavitev na igrišcu, zaigrali bolje in tekmo zasluženo dobili," sobotno zmago nad Interblockom ocenjuje Pavlovic, ki pa ni pozabil na številne obetavne mlade nogometaše, ki zaradi sile razmer trenutno ne morejo dobiti priložnosti v clanskem moštvu, kar pa ne pomeni, da je ne bodo v prihodnje: "Naša vizija je vkljucitev cim vecjega števila domacih nogometašev v moštvo. Naša nogometna šola ima kar nekaj zelo dobrih igralcev, ki bodo v bodoce zagotovo dobivali priložnost."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekdanji anglešni nogometaš Alan Shearer je poznan predvsem kot odlicen strelec. Shearer je na klubski in reprezentancni sceni zabil kar 422 golov in...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje