Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 13 julij 2020
Ce hoceš biti zgolj najboljši nogometaš v stolpnici, imaš približno tako hudo konkurenco, kot ce se boriš za naslov svetovnega prvaka v marsikaterem drugem športu.
Goran Obrez
24. februar 2010
 NATISNI
Cimerotic dobro okreva
Miran Zore (foto: SPS)

Preverili smo, kako poteka okrevanje napadalca Olimpije Sebastjana Cimerotica, ki si je novembra lani poškodoval tetivo. Cimetu gre kar dobro, pocasi bo že zacel s tekom.

Tri mesece bo, odkar Sebastjan Cimerotic ne igra vec nogometa. Na prvenstveni tekmi, ki je bila v bistvu "ljubljanski mestni derbi", proti Interblocku si je namrec znova poškodoval tetivo leve noge. Prognoza: štirimesecni pocitek. Mnogi so mu tedaj napovedovali upokojitev, vendar se Cimerotic ne da. Vztraja, da se bo vrnil še boljši kot je bil. Cime, cigar rehabilitacija poteka pod budnim ocesom priznanega strokovnjaka dr. Macure, dobro okreva, menda celo bolje od pricakovanj. Kdaj se bo vrnil, ne ve, zagotovo pa pri petintridesetih ne bo hitel in po nepotrebnem ogrožal svojega zdravja. "Dobro se pocutim. Dobro okrevam. Doktor pravi, da hitreje in bolje od pricakovanj, vendar hkrati opozarja, da je potrebno biti pri tovrstnih poškodbah zelo previden. To po toliko poškodbah dobro vem tudi sam," je dejal Cimerotic, ki je v svoji bogati karieri žal nabral že veliko neprijetnih izkušenj s poškodbami.  Kljub zapleteni rehabilitaciji, ki zahteva veliko mero potrpljenja, Cimerotic ostaja miren, zacel pa se je že pripravljati na naslednjo fazo rehabilitacije – tek: "Zacel bom s tekom naravnost, potem pa bomo videli. Težav ne bi smelo biti, vendar je vse odvisno od odziva tetive."


Cimerotic nekaj trenutkov po usodnem trenutku in novi hudi poškodbi tetive.

Purovic je vec kot dobrodošel
Cime je zaradi poškodbe izpustil priprave Olimpije na nadaljevanje prvenstva. To pa ne pomeni, da si svojih soigralcev ni ogledal na prijateljskih tekmah. Ravno nasprotno, Cime kot velik zaljubljenec v zeleno-beli dres, tudi zdaj, ko ne igra, podrobno spremlja "svoj klub" in posledicno tudi novega konkurenta za mesto v napadu – Crnogorca Milana Purovica, ki naj bi zdaj prevzel "Cimeroticevo breme" v napadu ljubljanskega prvoligaša (Cime je do poškodbe zabil devet prvenstvenih zadetkov). "Bil sem v Italiji in si ogledal prijateljsko tekmo proti tamkajšnjemu tretjeligašu. Ogledal sem ti tudi tekmo proti Slaven Belupu. Dobro smo igrali, nasploh je Olimpija priprave dobro oddelala. Pogoji so bili, kolikor sem uspel videti, dobri. Kar se tice Purovica, težko recem. Nisem videl dovolj, da bi lahko dajal mnenje o tem, upam pa, da za naše moštvo pomeni dodatno zdravo konkurenco in seveda veliko zadetkov," je nadaljeval Cimerotic in ponovil že nekajkrat izrecene besede: "Veseli me, da smo dvomljivcem, ki so nas po prvi tekmi z Interblockom odpisali kot nove drugoligaše, dokazali, da zmoremo. Klub se razvija v pravo smer in ce bodo uresniceni velikopotezni nacrti, ki jih ima v mislih vodstvo kluba, potem Olimpijo lahko pricakujemo tam, kjer je nekoc že bila. Na vrhu."

In s cim bo Cimerotic zadovoljen ob koncu sezone? "V prvi vrsti s svojim zdravjem, glede na videno, pa tudi z morebitno uvrstitvijo Olimpije v evropska tekmovanja. Ne smem pa pozabiti niti novega stadiona in nujnega mašcevanja Mariboru za vse poraze v letošnji sezoni," je zakljucil Cime.


Pri Olimpiji bodo svojega kapetana zagotovo še nekaj casa pogrešali.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V novi sezoni pokala Libertadores se bo za najprestižnejšo južnoameriško klubsko lovoriko boril tudi Colo Colo, ki je nedolgo nazaj osvojil svoj 26. ...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje