Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Ko sem Otta Barica videl s soncnimi ocali, sem imel takoj slab obcutek. Vedel sem, da z njimi ne bo videl kaj se dogaja na igrišcu. Ob polcasu jih je sicer snel, a ni nic pomagalo.
Miroslav Blaževic
10. februar 2010
 NATISNI
Za milošcino? Ne hvala!
Miran Zore

Ermin Rakovic je eden tistih nesrecnežev, ki še niso uspeli najti kluba. Nekdanji reprezentant se v slovenski ligi zaenkrat ne vidi, temvec vse svoje upe polaga na tujino.

Odprava sindikata SPINS, ki se je pod vodstvom Bojana Prašnikarja mudila na pripravah v Turciji, se je vrnila domov. Nogometaši brez pogodb so v Turciji, kjer se zaradi ugodne klime in ustrezne infrastrukture pripravlja veliko evropskih in neevropskih klubov, odigrali štiri prijateljske tekme in se predstavili v dobri luci, zato gre že v prihodnjih dneh pricakovati, da bo kateri od prostih nogometašev dobil nov klub. Med njimi bo verjetno tudi eden boljših nogometašev v Prvi ligi v zadnjih letih – nekdanji reprezentant Ermin Rakovic, ki vse od razhoda z Interblockom neuspešno išce novega delodajalca.


Joc Pececnik je resnost svojega Interblockovega projekta zastavil tudi z angažiranjem Ermina Rakovica. FOTO: Nogomania

Drava ni bila konkretna
V obubožani Prvi ligi zanj ni bilo zanimanja. Vsaj ne resnega, za "kikiriki" pa nekdanji reprezentant pri 32 letih ne misli igrati. Kaj pa ambiciozna in na novo zastavljena Labod Drava, o njegovi selitvi na Ptuj se je namrec precej govorilo? "Nic ne vem o tem. Ponudbe nisem dobil," pravi Rakovic, ki je zgrožen nad dejstvom, da prvoligaški klubi pri nas nacrtno krcijo igralske kadre, igralcem pa namesto pravih plac ponujajo štipendije. "Ocitno se pojavlja nekakšen trend mladih igralcev za vsako ceno. Bojim se, da nam, ce se bo to nadaljevalo, obeta amaterska liga. Sam si pri teh letih in družini, za katero moram skrbeti, ne morem privošciti. Klub te ceni toliko, kolikor te placa," je nadaljeval 32-letnik, ki je cez slovensko ligo zaenkrat ocitno naredil križ.

Tepejo ga leta
Doslej je na tujem igral že trikrat, sprva na Portugalskem, nato pa še v Izraelu in Turciji. Tujina ga znova zanima, v igri pa je kar nekaj klubov, po naših informacijah zanimanje za Rakoviceve usluge prihaja predvsem s Ceške, Nizozemske, Madžarske in iz Rusije. "Upam na tujino, kakopak. Že v prihodnjih dneh se bo morda kaj zgodilo. Res je, da me malce tepejo leta, ce bi bil par let mlajši, bi že zdavnaj imel klub," optimizma ni izgubil Rakovic, za katerim so kakovostno oddelane priprave v Turciji, s katerimi je nekdanji nogometaš številnih slovenskih klubov, tudi Olimpije in Maribora, izjemno zadovoljen. "Predstavili smo se v lepi luci. Tudi sam sem bil pozitivno presenecen. Nismo izgubili tekme, nekaj naših fantov je opozorilo nase in mislim, da pri iskanju klubov zdaj ne bo vec tako velikih težav," je sklenil Rakovic, ki se bo v kratkem lotil tudi trenerskega izobraževanja, cetudi namerava nogomet profesionalno igrati še vsaj dve leti.


Interblock je pred meseci zaradi krcenja stroškov odpustil kar 13 nogometašev. Med njimi tudi Rakovica. FOTO: SPS

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ko je brazilska nogometna reprezentanca leta 1970 osvojila naslov svetovnega prvaka, je na turnirju v Mehiki pomembno vlogo odigral tudi Tostao. Mali...
Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje