Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ce bi Portugalci izgubili prvi polfinalni dvoboj ne bi odšli domov, saj so že doma.
Brane Oblak
8. februar 2010
 NATISNI
Beric obljublja zadetke
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško/SPS)

Robert Beric je nazaj. Poškodba kolenskih vezi ga je zaustavila, a hkrati okrepila. Mladi Krcan preko Nogomanie "grozi" vratarjem in jim obljublja izdatne porcije zadetkov.

Obubožani ljubljanski prvoligaš Interblock je v zimskem prestopnem roku v skladu s svojimi zmožnostmi moštvo okrepil s petimi novinci. Vzajemno s financnim stanjem zdaj že vse manj zanimive "igracke" Joca Pececnika so imena novincev ljubiteljem nogometa relativno neznana. Ne cudi torej, da je najvecja pridobitev trenerja Borivoja Lucica v januarju pravzaprav nogometaš Interblocka in ne omenjeni novi obrazi! Po osmih mesecih mirovanja, še prej operaciji in mukotrpni rehabilitaciji, se je namrec vrnil obetavni napadalec Robert Beric. Mladi Krcan je nogomet mocno pogrešal, igral ga ni vse od usodne poškodbe na tekmi mladih reprezentanc Slovenije in Belorusije, po kateri se je slovenska reprezentanca do 19 let preizkusila na evropskem prvenstvu. Seveda brez Berica.

Ker je izpustil osem mesecev nogometa, predvsem pa, ker je manjkal na evropskem prvenstvu, je Robert Beric že precej nestrpen. S svojimi soigralci (med njegovo odsotnostjo je klub zapustilo vec kot deset igralcev) je zacel trenirati januarja, prvic pa je po poškodbi zaigral pred dnevi na prijateljski tekmi v Italiji. "Fenomenalno," je kratko in jedrnato na tipicno novinarsko vprašanje o obcutkih ob povratku na nogometne zelenice odgovoril Beric, cigar igralne minute Borivoje Lucic zaenkrat še pazljivo dozira. "Malce strahu je še prisotnega, nisem se še povsem privadil, kajti dolgo me ni bilo, vendar sem preprican, da bo s tekmami ta strah izginil," je dejal Beric, ki je bil operiran v Novem mestu, kjer ga je operiral eden najvecjih strokovnjakov za tovrstne posege pri nas – dr. Husein. Beric je rehabilitacijo nadaljeval v Cateških toplicah, skorajda mesec dni pa je prebil v priznanem hrvaškem rehabilitacijskem centru v Selcah, streljaj od priljubljenega letoviškega mesteca Crikvenica. Tja že nekaj casa po pomoc zahajajo tudi slovenski športniki, Beric je denimo naletel na smucarko Ilko Štuhec in odbojkarja Roka Satlerja, najbolj pa ga je navdušil hrvaški reprezentancni vratar Stipe Pletikosa, ki si je prav tako poškodoval kolenske križne vezi.

Prepricati Lucica in Kavcica
Beric je v Prvi ligi zablestel v lanski sezoni. Cetudi je igral v moštvu, kjer so mnogi njegovi (zdaj že nekdanji) soigralci v enem mesecu zaslužili vec kot je sam zaslužil v celem letu, je postal eden najboljših nogometašev Interblocka. Skupaj z Josipom Ilicicem je rešetal mreže nasprotnikov, skupno se je med strelce v Prvi ligi vpisal osemkrat, kar za (tedaj 18-letnega fantica) sploh ni slabo. "V prvi vrsti si zdaj želim le igrati. Cim vec. Potem pridejo na vrsto zadetki. Upam, da jih bo veliko. Žogo znam namrec še vedno zabiti v gol, potrebujem le tekme, da se vrnem. Veselim se že soocanj z nasprotnimi vratarji," se tekem v Prvi ligi veseli Beric, ki ima znova tudi reprezentancne ambicije, za kar pa bo moral prepricati selektorja mlade reprezentance Tomaža Kavcica: "Upam, da ga bom preprical. Bogatejši za veliko izkušnjo (poškodba kolenskih vezi, op.p.) sem motiviran, da se vrnem v reprezentanco."

Kaj pa prihodnost? Bericeva je resda svetla, kar pa za Interblockovo ne moremo reci. Preživetje enega od dveh ljubljanskih prvoligašev je namrec pod velikim vprašajem, vsaj v takšni (profesionalni) obliki. "Upam na najboljše. Borivoje Lucic je izjemen trener, ki zna z mladimi, zato bi bilo škoda, ce bi se ta sistem podrl. Upam, da bo klub preživel in nadaljeval s svojim poslanstvom. Bomo videli," je zakljucil Beric.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Hrvaški nogometaš Robert Prosinecki velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev na podrocju nekdanje Jugoslavije vseh casov. "Veliki žuti" je v ...

Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje