Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Krega se nekaj zdaj. Nekaj ni v redu. Rdeci karton! Zdaj pa treba gol dati!
Anton Borkovic
3. februar 2010
 NATISNI
Purovic: Govoril bom z zadetki
Miran Zore (foto: Getty Images)

Milan Purovic je svoj slovenski intervju dal Nogomanii. Napadalec iz Crne gore od epizode pri Olimpiji veliko pricakuje, še posebej pa se veseli derbija z Mariborom.

Novica, ki so jo vceraj sporocili iz Olimpije, je presenetila, marsikoga morda celo šokirala. Milan Purovic, novi napadalec ljubljanskega prvoligaša, je namrec nekdanji napadalec Crvene zvezde, trenutno pod pogodbo pri Sportingu, z izkušnjami iz Lige prvakov in tudi pokala UEFA. Res je, da se v zadnjem casu 'išce', vendar njegova bližnja preteklost zgovorno prica o tem, da je izvrsten napadalec. V nasprotnem primeru Sporting Crveni zvezdi, ki je Purovica kupila, da bi nasledil Nikolo Žigica, zanj ne bi placal vec kot dva milijona evrov. Razumljivo torej, da od Purovica navijaci Olimpije veliko pricakujejo. 24-letni Crnogorec, ki je svojo kariero zacel pri Buducnosti iz Podgorice, nato pa se preko Crvene zvezde izstrelil v ambiciozni Sporting, v Olimpiji vidi velik potencial, tako za dosego dobrih rezultatov in uvrstitev v evropska tekmovanja kot tudi za lastno napredovanje oziroma bolje receno za povratek v staro formo.


Navijacem Olimpije Purovic ne želi nicesar obljubljati, pravi namrec, da bo raje kot z usti govoril z zadetki in trudom na igrišcu.

Po Sportingu, Kayserisporu in Videotonu ste pristali v Olimpiji. Zakaj ste izbrali ravno ljubljanskega prvoligaša?
Madžarsko sem zapustil iz vec razlogov. V prvi vrsti, ker pri Videotonu niso spoštovali dogovora. Bili pa so tudi nekateri drugi problemi, vendar se ne bi spušcal v podrobnosti, ker niso pomembne. To je zdaj za menoj, želim pozabiti na preteklost in se predvsem posvetiti sebi in seveda Olimpiji, v kateri vidim velik potencial, zato sem tudi prišel sem.

Kako dobro sploh poznate klub in državo, v kateri boste odslej igrali?
Najprej moram priznati, da v Ljubljani še nikoli nisem bil, zato se še posebej veselim prihoda v vašo prestolnico (Olimpija je trenutno na pripravah v Italiji, op.p.). Verjamem, da se bom v Ljubljani dobro pocutil, še posebej, ce mi bodo vsi tako zavzeto pomagali kot mi pomagajo sedaj. Obeti so res lepi, zdaj moramo le še maksimalno oddelati priprave, da bomo zacetek drugega dela prvenstva pricakali kar najbolje pripravljeni. Za Olimpijo sicer vem že dolgo, pri nas v Crni gori vsi dobro vemo, da je bila v bivši jugoslovanski ligi najboljši slovenski klub. Poznam pa tudi Maribor, ki je, ce se ne motim, rekorder po številu osvojenih naslovov slovenskega prvaka.

V Srbiji ste odlocili veliki derbi med Crveno zvezdo in Partizanom. V Sloveniji boste igrali veliki derbi z Mariborom.
Sem slišal (smeh). Ja, na zadetek proti Partizanu me vežejo lepi spomini. Obožujem derbije, na njih vlada posebna napetost. Maribor poznam tako kot tudi Olimpijo in vem, da gre za stara rivala in najvecji derbi v slovenskem nogometu. Upam, da bomo Maribor premagali, kdo pa bo zadel, ni pomembno. Sam si želim zadeti na prav vsaki tekmi, derbi gor ali dol. Vsaka tekma je zgodba zase.

Kakšni so vaši cilji z Olimpijo?
Želim najti strelsko formo in Olimpiji pomagati do zmag in velikega števila tock. Ce ne bi verjel v svoje sposobnosti in potencial Olimpije, ne bi prišel sem. Z novimi soigralci in trenerjem sem se že spoznal, opravil že dva treninga, vtisi pa so zaenkrat odlicni. Imamo vse, kar potrebujemo za uspeh in preboj v Evropo. To je naš cilj. Vem pa tudi, da se v Ljubljani gradi nov stadion, zato bodo naše igre in število tock, ki jih bomo osvojili do konca sezone, izjemno pomembne.

V Sporting ste leta 2007 prestopili kot eden najboljših napadalcev srbske lige. Kaj se je z vami dogajalo v zadnjem casu?
V Sporting me je pripeljal športni direktor, ki danes te funkcije ne opravlja vec. Zamenjali so se doloceni ljudje, ki so v klub pripeljali nove ljudi. Tako pac je v nogometu, vsak trener ima svoje igralce in tako je tudi v Sportingu. Tam zame trenutno ni prostora, zato sem igral na posojah. Na Sporting me pogodba sicer veže še za dve leti, tako da v tem trenutku ne vem, kaj se bo z menoj dogajalo v prihodnje. V tem trenutku pravzaprav razmišljam le o Olimpiji.


Za Milana Purovica bo epizoda pri Olimpiji zgolj prehodna, vendar Crnogorec poudarja, da želi obdobje med Zmaji kar najbolje izkoristiti.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Liverpool je pred dvema letoma v dramaticnem finalu v Istanbulu po streljanju enajstmetrovk ugnal AC Milan, v taisti sezoni pa so Redsi v domacem prv...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje