Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Neverjetno, kaj vse si je dovolil. Po eni od tekem, ki jo je Juventus izgubil, sodnik pa mu je razveljavil zadetek, je delilca pravice Gianluco Paparesto za kazen zaklenil v svojo pisarno!
Franco Carraro
27. januar 2010
 NATISNI
Elsner: Ne odhajam kot legenda
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Domžale so ostale brez kapetana. Luka Elsner bo kariero nadaljeval v Avstriji, branilec pa pravi, da se niti slucajno ni lahko posloviti po kar šestih letih v klubu.

Dvomov ni vec - Luka Elsner po šestih letih dokoncno zapušca vrste Domžal, v zgodovino katerih bo za vedno vpisan kot eden glavnih akterjev najlepšega obdobja kluba. A vsega lepega je nekoc konec in tudi v Franciji rojeni slovenski obrambni nogometaš se je odlocil, da bo sreco poskušal poiskati še nekje drugje. Kariero bo nadaljeval v sosednji Avstriji, kjer je 27-letnik podpisal pogodbo s prvoligašem Austrio iz Celovca. "Zapustiti klub in ljudi, ki sem jih v tem obdobju spoznal, ni enostavno. Po tolikih letih navežeš številna prijateljstva, okolje ti postane domace, zato je tudi odhod toliko težji. Ni enostavno, ko zadnjic izstopiš iz garderobe, kjer si preživel toliko lepih trenutkov. Po drugi strani pa je pomembno za športnika, da naredi korak naprej v svoji karieri, ko se mu ponudi priložnost. Tudi jaz moram gledati naprej in izpolnjevati svoje nove cilje. Nikoli pa ne bom pozabil, da sem bil nogometaš in kapetan Domžal," je za uradno spletno stran domžalskega kluba povedal Elsner, ki je rumeno-modri dres oblekel 205-krat, in dodal: "Zagotovo nisem legenda. Legende se pišejo skupaj z vsemi igralci, trenerji in ostalimi v klubu. Vsak, ki je nekaj prispeval pri uspešni zgodbi Nogometnega kluba Domžale, je zapisan v zgodovino. Upam le, da sem pustil dober vtis in da bo moje ime pri Domžalcanih ostalo v lepem spominu. To, da sem odigral tako veliko tekem v tem klubu, dokazuje, da sem se v Domžalah dobro pocutil."

Koroška misija nemogoce
Elsnerja je na Avstrijsko Koroško odpeljal slovenski strokovnjak Jože Prelogar, s katerim sta se lotila misije nemogoce. Austria je namrec po prvem delu sezone prikovana na dno lestvice prve avstrijske lige in številni so prepricani, da jo lahko le cudež reši pred izpadom iz elite. "Prvi cilj je pomagati ekipi, da se reši iz trenutne situacije. Mislim, da je možno, bo pa potrebno takoj v uvodu spomladanskega dela sezone osvojiti maksimalno število tock, še posebej na domacem igrišcu. Šele v primeru, da se ne bomo uspeli rešiti, bom zacel razmišljati o nadaljnjih ciljih. Ce bom prikazal dobro igro, bo vse prišlo samo od sebe," razmišlja sin nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta Marka Elsnerja in vnuk staroste slovenskega nogometa Branka Elsnerja ter zakljucuje: "Prvi obcutki so dobri, ker je prisotna nova motivacija in nova želja po dokazovanju. Ne bojim se takšnih izzivov, saj vem, da sem dobro pripravljen. Medsebojni odnosi v ekipi so zelo dobri, tako da se ni bilo težko vklopiti. Clovek vsake toliko casa rabi nekaj novega."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekateri strokovnjaki so v casu svetovnega prvenstva leta 1998 v Franciji napovedovali, da bo v tem letu zaradi strahu pred izgredi navijacev v turis...
Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje