Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 29 maj 2022
Nogomet je kot darilo. Nikoli ne veš, kaj je v njem.
Primož Gliha
9. junij 2010
 NATISNI
Rakovic podpisal za Olimpijo
Uredništvo (foto: SPS)
Olimpija ima novega napadalca. V naslednji sezoni bo v zeleno-belem dresu igral tudi Ermin Rakovic, ki je podpisal enoletno pogodbo. Za Ljubljancane bo igral tudi Adnan Bešic.

Vodstvo ljubljanske Olimpije se je po Aneju Lovrecicu za sodelovanje dogovorilo še z dvema novima nogometašema. V prestolnico se je po nekaj letih vrnil izkušeni Ermin Rakovic, prav tako pa bo pogodbo v kratkem podpisal tudi mladi Adnan Bešic. Medtem ko je bil Rakovic nazadnje clan ptujske Drave, s katero pa mu je pogodba potekla, je Bešic nosil dres primestnega tekmeca iz Domžal. Navijace ljubljanskega kluba bo zagotovo precej bolj razburila vrnitev 32-letnega Rakovica, ki si bo dres Olimpije nadel še tretjic v svoji karieri. Prvic ga je nosil v letih 1996 in 1997, drugic pa v sezoni 2000/01, ko je na 28 tekmah zabil 16 golov in tvoril izjemen napadalni duet s Sebastjanom Cimeroticem. Olimpija kljub temu ni postala državni prvak, naslov pa je zakockala v zadnjem krogu, v katerem na štadionu za Bežigradom ni uspela premagati Maribora. Rakovic se je sicer kasneje dodobra zameril navijacem, saj je podpisal za Maribor, v dresu katerega je imel kar nekaj bližnjih srecanj s clani navijaške skupine Green Dragons. Slednji so tudi zaradi tega ostro nasprotovali njegovi vrnitvi, a je vodstvo kluba kljub temu pripeljalo nekdanjega reprezentanta, ki je v svoji karieri igral tudi za Slovan, Ljubljano, Celje, Nacional, Beiro Mar, Aves, Hapoel iz Petah tikve, Muro, Domžale, Diyarbakirspor in Domžale.

Olimpija naj bi sicer v svoje vrste vabila tudi Luko Elsnerja, ki je doslej igral za Austrio iz Celovca, in Milana Andelkovica iz Celja ter tudi Roberta Berica, Josipa Ilicica in Blaža Božica iz mestnega tekmeca Interblocka.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Hrvaški nogometaš Robert Prosinecki velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev na podrocju nekdanje Jugoslavije vseh casov. "Veliki žuti" je v ...

EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje