Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Karic ima eno napako. Prevec igra športno napoved in nikoli ne vem, za koga igra, za nas ali za koga drugega.
Branko Oblak
1. junij 2010
 NATISNI
Pavlicic: Želim osvajati trofeje
Uredništvo

Novi clan Maribora Tomislav Pavlicic je ob prihodu v štajersko metropolo izrazil željo, da bi v Sloveniji osvojil cim vec pomembnih lovorik.

Maribor je po odhodih Dejana Školnika in Reneja Mihelica dobil tudi okrepitev, ki bi lahko potešila apetite navijacev. Novi clan najuspešnejšega slovenskega kluba vseh casov je namrec postal 26-letni Hrvat Tomislav Pavlicic, ki se je v Maribor preselil z nadvse prepricljivim "življenjepisom" – v minuli sezoni je bil izbran v zacetno enajsterico hrvaškega prvenstva, bil pa je tudi nosilec igre prvoligaša Cibalie iz Vinkovcev. Hrvat pravi, da se je za selitev v Maribor odlocil zaradi želja po osvajanju lovorik. "Športni direktor Maribora Zlatko Zahovic je bil najkonkretnejši, izkazal se je kot velik gospod. Vse, kar smo se dogovorili, je bilo izpolnjeno, upoštevano. Za prestop k najuspešnejši slovenski ekipi sem se odlocil, ker želim osvajati trofeje. Maribor se vsako leto bori za lovorike, igra v evropskih pokalih. Imel sem še ponudbe iz Hrvaške in tujine, a nikdar nisem podvomil v odlocitev. Ko sem premislil o vseh ponudbah, sem izbral najboljšo. Menim, da nisem naredil napake. Verjamem, da bomo že v novi sezoni vrnili naslov v Maribor in razveselili navijace, o katerih sem slišal pohvalne besede," je za spletno stran Maribora novi nosilec vijolicaste majice s številko 10.

Pavlicic je na Hrvaškem slovel kot mojster izvajanja prostih strelov, njegovo znanje pa so na svoji koži izkusili tudi vratarji ekip kot so Dinamo, Hajduk in Rijeka. Pavlicic pravi, da temu segmentu nogometne igre posveca veliko pozornosti. "Po vsakem treningu, ki ne sodi med tiste najzahtevnejše, ostanem in vadim proste strele. Izvajam jih vsaj po 20 ali 30-krat. Veliko je povezano s talentom, a ga ne moreš izkoristiti brez dodatne vadbe. Recept bom pustil zase, ne bi ga razkrival. Bil sem kar uspešen, mrežo sem tresel po prekinitvah tudi Dinamu, Hajduku, Rijeki... Upam, da bodo tudi mariborski navijaci uživali v mojih prostih strelih," še dodaja Pavlicic.

 


 

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Danes je povsem normalno, da se pokalne tekme v primeru remijev po 90 minutah nadaljujejo s podaljškom, vcasih pa temu seveda ni bilo tako. Nekoc ...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje