Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 13 december 2019
Preverjen recept za uspeh v Sloveniji je bunker igra, ki je nihce noce gledati in je ni mogoce tržiti. Ta gnili recept, ki potrebuje le placnika, je izumil Bojan Prašnikar, o cigar uslugah menda že sanja Pececnik. To je Prašnikar obvladal, doktoriral je iz bunkerja in sodnikov. Naj gre v Hamburg in igra bunker, pa bomo videli. Odstavili bi ga po prvem kolu!
Franci Božic
31. maj 2010
 NATISNI
Obstanek je 100-odstoten
Miran Zore (foto: SPS)

Direktor novopecenega prvoligaša Triglava, Miran Šubic, je v pogovoru za Nogomanio izrazil prepricanje, da se bo Triglav v Prvi ligi kljub nizkemu proracunu dobro znašel.

Kranjski Triglav je v nedeljo, z drugo zaporedno zmago nad Interblockom, postal deseti prvoligaš slovenske Prve lige v sezoni 2010/2011. Kranjcani so na kolena spravili povsem potolceni Interblock, ki si je za las zagotovil predzadnje mesto v ligi in bil pred obracunom z drugouvršcenim drugoligašem velik favorit. Toda že prva tekma v Ljubljani je pokazala, da bodo Ljubljancani s svojo pomlajeno ekipo in brez pravega trenerja (moštvo sta po odhodu Borivoja Lucica vodila Nenad Protega in Radoslav Becejac) le stežka zadržali status prvoligaša. Triglav se je izkazal za premocnega nasprotnika in dobil tudi povratno srecanje v Kranju, na katerem je Interblock po prvem polcasu na igrišcu ostal le z osmimi nogometaši, zaradi cesar so gostje iz Ljubljane po koncu tekme med vrsticami kritizirali sodnika Damirja Skomino. Direktor Triglava Miran Šubic, ki je za Nogomanio pokomentiral povratek kranjskega nogometa v Prvo ligo, je preprican, da je Triglav zasluženo v Prvi ligi. "Kdor izgubi, ima vso pravico biti jezen, naj povem, da smo bili tudi mi že kdaj jezni in oškodovani. Glede tekme v Kranju lahko povem le to, da je bila nenavadna. Mislim pa, da smo povsem zasluženo v prvi ligi, dobili smo obe tekmi in dosegli štiri gole," povedal Šubic.

Proracun "težak" dobrih 200 tisocakov
Prva liga prinaša dolocene ugodnosti, vendar na drugi strani tudi precej vecje stroške kot druga liga. Pri Triglavu bodo ostali skromni, svojega proracuna, ki znaša na leto v povprecju med 200.000 in 250.000 evri, ne bodo drasticno povecevali. "Prihajamo iz relativno bogatega okolja, vendar se to na našem proracunu trenutno žal ne pozna prevec. Poslujemo transparentno, naš proracun pa, tako kot pri drugih klubih, varira. Zavedamo se, da so naše financne zmožnosti za Prvo ligo premajhne, vendar bomo naredili vse in tudi že delamo, da bomo zagotovili ustrezna sredstva (Triglav še vedno caka na denar od prodaje Danijela Marcete v Partizan, op.p.), ob tem pa ostali na realnih tleh. Preko svojih zmožnosti ne bomo šli. Nikomur nismo nic dolžni in tako bo tudi ostalo. Igralcev za sedenje na klopi ne bomo kupovali, imamo dosti svojih," je nadaljeval Šubic, ki je skupaj s somišljeniki že pred petimi oziroma šestimi leti postavil koncept, od katerega Triglavani ne odstopajo pretirano: "Naša filozofija je znana - domaci trenerji in domaci igralci, ce se le da. Mi smo bolj aktivni prodajalci kot nakupovalci. Zavedamo se, da potrebujemo nove nogometaše. To je sicer stvar stroke in se v to ne bom vmešaval, ampak mislim, da potrebujemo po enega igralca na prav vsakem igralnem položaju."

Triglav bo obstal
Triglav je v kvalifikacijah za Prvo ligo vodil Siniša Brkic, ki je nasledil Staneta Bevca, potem ko so se mu v klubu zaradi znanih dogodkov v garderobi zahvalili za sodelovanje. Ce bo Brkic ostal na klopi Triglava, Šubic še ne more potrditi: "Bomo videli. O tem v tem trenutku še ne morem govoriti. Mislim, da bi bili konkurencni tudi z njim, ampak bomo videli. Naše moštvo bo zagotovo vodil nekdo, ki se bo sposoben vklopiti v naše okolje in sprejeti našo filozofijo. Obstanek v Prvi ligi? Po mojem mnenju je 100-odstoten!"

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce Laureano Bisan-Etame Mayer ne bi postal nogometaš in si pod vzdevkom Lauren z brcanjem žoge prislužil milijone, bi verjetno danes v enem od špa...

Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje