Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Pele nima pojma o nogometu. Trenerska kariera? Nula! Nogometne analize prav tako. Ce želiš osvojiti naslov prvaka, moraš delati ravno nasprotno od tistega, kar ti svetuje Pele.
Luiz Felipe Scolari
30. maj 2010
 NATISNI
Triglav nov prvoligaš!
Uredništvo (foto: SPS)

Triglav iz Kranja je tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij ugnal Interblock in bo tako v prihodnji sezoni po dolgih letih nastopal v prvi slovenski ligi. Interblock tekmo koncal z osmimi.

Kvalifikacije za obstanek v ligi:

Povratna tekma

TRIGLAV 3:0 INTERBLOCK
58 [1:0] Mišic
71 [2:0] Burgar
74 [3:0] Dovžan
Rdeci kartoni: Zavrl 89. (Triglav); Tabot 37., Gill 44. in Božic 45. (vsi Interblock)
Triglav je zmagal s skupnim izidom 4:0 in se uvrstil v prvo ligo.

Stadion: Športni center v Kranju. Gledalcev: 2.500. Sodnik: Damir Skomina (Koper). Rumeni kartoni: Zavrl, Mišic (oba Triglav); Tabot, Gill (oba Interblock)

Triglav Gorenjska: Gracar, Brajic, Mišic (od 75. Marijan), Smolej (od 63. Krcic), Potokar, Zavrl, Mitrakovic, Burgar, Stjepanovic, Najdenov, Dolžan. Trener: Brkic

Interblock: Jug, Jogan, Gill, Žitko, Rapnik, Horvat, Božic, Tabot, Beric (od 75. Zadnikar), Paez (od 46. Ilicic), Majcen (od 46. Fink). Trener: Becejac

Interblock je po zlomu v drugi polovici sezone dokoncno potonil in izpadel v drugo ligo, a po obracunu v Kranju bodo imeli v ljubljanskem taboru zagotovo ogromno pripomb na racun sojenja Damirja Skomine, ki je v zadnjih osmih minutah prvega polcasa izkljucil kar tri (!) nogometaša ljubljanskega moštva.

V lepem vremenu si je tekmo za prvo ligo v Kranju ogledalo kar 2.500 gledalcev, ki so glasno spodbujali svoje nogometaše ob priložnosti, da se prvic po sezoni 2001/02 in šele tretjic skupno zavihtijo med najboljše. Gorenjci so v Ljubljani slavili z 1:0, zato Interblocku ni preostalo kaj drugega, kot da silovito krene proti domacim vratom, kar bi se ob nevarnih strelih Berica in Rapnika kaj kmalu lahko bogato povrnilo. V nadaljevanju so se prebudili tudi domaci nogometaši, ki so zapretili preko Brajica in Stjepanovica, nato pa je sledila sila razburljiva koncnica, v kateri je Skomina rdece kartone delil kot bombone. Najprej je v 37. minuti srecanje zakljucil Kamerunec Enow Tabot, saj je Skomina njegov padec v kazenskem prostoru ocenil kot simuliranje, zaradi predcasnega rumenega kartona pa je Tabot moral zapustiti igrišce. Tik pred koncem prvega polcasa je Janez Zavrl grobo pokosil Luko Majcna in prejel rumeni karton, Anglež v vrstah Interblocka Ben Gill pa se z odlocitvijo Skomine nikakor ni mogel sprijazniti in je zaradi ugovarjanja še sam prejel drugi rumeni karton. V vsesplošnem prerekanju je bil najglasnejši mladi Blaž Božic, Skomina, ki je že povsem izgubil razsodnost, pa je slednjemu zaradi predolgega jezika pokazal rdeci karton s cimer je Interblock prvi polcas sklenil z zgolj osmimi igralci.

Ob cudežnem povratku Interblocka z osmimi v drugem polcasu seveda ni bilo govora. Najprej je sicer nevarno zapretil Ilicic, v nadaljevanju pa je Triglav znal izkoristiti velikansko terensko premoc in brez vecjih težav gostom zabil tri zadetke. V 59. minuti se je pred Ažbetom Jugom sam znašel Dejan Mišic in zadel za 1:0, v nadaljevanju pa je naveza Dovžan-Burgar dosegla še dva zadetka in Triglav po osmih letih vrnila v elito.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Angleška nogometna reprezentanca vse svoje domace tekme igra na novem štadionu Wembley v Londonu. To je eden od najbolj luksuznih športnih objekto...

Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje