Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
Vsi, ki so v reprezentanci, znajo zelo dobro igrati nogomet. Ce ga ne bi, bi se ukvarjali z bejzbolom.
Hristo Stoickov
29. januar 2010
 NATISNI
Maribor ostal brez Popovica
Uredništvo (foto: SPS)

Dolgoletni clan Maribora, srbski nogometaš Marko Popovic, se poslavlja od Ljudskega vrta. Kariero bo nadaljeval v Izraelu, kjer bo okrepil ekipo prvoligaša Ashdoda.

Po Dimitarju Makrievu je vrste slovenskega prvoligaša Maribora zaradi ponudbe iz Izraela zapustil še drugi tuji nogometaš. In tako kot Bolgar se je tudi Marko Popovic, bocni branilec oziroma po potrebi tudi vezist iz Srbije, preselil k Ashdodu, kateremu so ga prodali tudi zaradi tega, ker bi mu maja potekla pogodba in bi tedaj ostali brez njega brez kakršne koli odškodnine. "Bili smo v dobrih odnosih, z nikomer nisem imel težav. So prijetni fantje, nihce ne izstopa. Res prava ekipa. V Mariboru sem preživel štiri leta in pol, vse je bilo super, pocutil sem se kot doma. Ljudje so izjemni, navijaci Maribora pa z naskokom najboljši v Sloveniji. Po tem, kar sem spoznal med igranjem v Sloveniji, je Maribor najboljši klub v državi. Ne dvomim, da bo tako tudi v prihodnje. Le nekaj zadev še manjka, da se tudi v Evropi doseže kakšen odmevnejši rezultat. Ekipa ima potencial, je na dobri razvojni poti. Le zaupati je treba vanjo in biti potrpežljiv," je ob slovesu od vijolicastih, ki se trenutno mudijo na Madeiri na Portugalskem, dejal nekdanji nogometaš Crvene zvezde, Jedinstva in Leotarja, ki je lansko poletje dopolnil 28. leto starosti, in nadaljeval: "Maribor mi je zlezel pod kožo. Po vsem mi ostaja v prijetnem spominu. Ko sem prihajal, nisem pricakoval, da bom ostal tako dolgo v Ljudskem vrtu. To pomeni, da sem izpolnil pricakovanja. Trudil sem se po najboljših moceh za uspehe kluba, morda se kdaj še vrnem." Popovic se od Štajerske poslavlja po 137 odigranih tekmah, v prvenstvu Slovenije je zabil tudi deset golov. Zdaj se odpravlja v Izrael, kjer bo okrepil trenutno petouvršceno ekipo tamkajšnjega prvenstva: "Ekipe ne poznam. Potrebujejo igralca na desni strani, lahko igram v obrambi ali zvezni vrsti. Odlocitev bo odvisna od trenerja, sprejmem vsako vlogo. Hitro smo se dogovorili za sodelovanje, želel sem izkoristiti priložnost za nov izziv. Zahvalil bi se upravi Maribora, trenerju, športnemu direktorju, da so mi zaupali v skoraj petih sezonah. Toda bližam se tridesetim letom, osvojili smo prvenstvo v Mariboru in želel sem priti do vecjega zaslužka. Edina pomanjkljivost je, da nisem uspel osvojiti pokalne lovorike, ceprav sem igral v dveh finalih. Pa naj jo zdaj osvojijo fantje brez mene. Veliko bo pomenilo, da je v klubu Dimitar Makriev. Predstavniki Ashdoda so me spremljali, nekaj dobrega zame je povedal tudi Makriev in našli smo skupen jezik. Zavedam se, da bom potreboval nekaj casa, da se privadim na drugacne razmere. Toda pripravljen sem na nov izziv."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Kako bi se pocutili, da bi se na eni tekmi med strelce vpisali kar sedemkrat, a bili na koncu kljub temu v poraženem moštvu? Obcutek je bil še kako z...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje