Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 17 julij 2019
Erminu Rakovicu je narava dala vse, levo, desno nogo, hitrost, sicer je majhen, a je dober tudi z glavo. Vse ima, a je špekulant in lenuh. To na zahodu nima možnosti, razen v Sloveniji, kjer se špekulante podpira.
Franci Božic
10. junij 2010
 NATISNI
Angleški obožuje kartone
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Nogometaši na tekmi med Anglijo in ZDA, pazite se! Pravico na obracunu bo namrec delil sodnik, ki naravnost obožuje kartone obeh barv.

Wayne Rooney je pred dnevi na prijateljski tekmi proti lokalnemu klubu povsem izgubil živce in ozmerjal sodnika, zdaj pa ga celotna nacija prosi, naj se vendarle brzda, ko bo šlo za res. Hkrati angleški mediji opozarjajo, da bo pravico na prvi tekmi Anglije na svetovnem prvenstvu proti Združenim državam Amerike (obracun bo v soboto) delil sodnik, ki obožuje kartone obeh barv. Carlos Simon iz Brazilije je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Nemciji na treh tekmah pokazal kar 17 rumenih kartonov in tudi enega rdecega. Disciplina je pri njem ocitno na prvem mestu in kdor se ne obnaša lepo, je hitro kaznovan. "Mislim, da se bomo tega zavedali vsi nogometaši na tej tekmi," pravi ameriški branilec Oguchi Onyewu in dodaja: "Ceprav se na statistiko ne gre zanašati. Morda pa v soboto ne bo pokazal niti enega kartona." Ameriški selektor Bob Bradley poudarja: "Disciplina bo še kako pomembna, še toliko bolj v prvem krogu. Nogometaši morajo spoštovati pravila in nasprotnike, v nasprotnem primeru bodo kartoni deževali, v to sem preprican." Kot zanimivost dodajmo, da bo sobotni obracun za Rooneyja prvi na svetovnem prvenstvu po tekmi s Portugalsko izpred štirih let, ko je namerno stopil na mednožje portugalskega branilca Ricarda Carvalha. Sicer pa še stavek o omenjenem brazilskem sodniku - nekateri ga v njegovi rodni domovini tako sovražijo, da so pri Flamengu celo poslali uraden dopis na naslov FIFA, v katerem so zahtevali, naj Simon ne sodi na SP 2010, saj je po njihovem neskladen, krivicen in nepošten.

 NATISNI    
Robben bo igral proti Danski
Brazilci so se naucili kletvic
Nemir v francoski reprezentanci
Ilic: Angleži, pricakujte težave
Angleški obožuje kartone
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 1998 se je na naslovnicah angleških casnikov znašel sodnik Melvin Sylvester, ceprav je pravico delil zgolj na amaterski tekmi. Toda ker dober gl...
Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje