Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 29 maj 2022
Luis Figo mi je rekel naj ubranim dve enajstmetrovki. Ubranil sem tri in mu na koncu povedal, da sem dve ubranil zanj, eno pa zase.
Ricardo
9. junij 2010
 NATISNI
V mislih le še Alžirija
Klemen Kos (foto: SPS)

Slovenska reprezentanca odšteva ure do zgodovinske tekme z Alžirijo. Trenutno nekaj preglavic povzroca žoga, napetost pred uvodom v SP pa se bliža vrhuncu.

Klemen Kos za Nogomanio poroca iz:
JUŽNE AFRIKE Po drugem treningu na južnoafriških tleh o utrujenosti med slovenskimi reprezentanti ni bilo vec govora. Tokratni trening je bil za javnost odprt zgolj prvih 15 minut, v nadaljevanju pa se je naša reprezentanca skrita pred ocmi javnosti pripravljala na sila pomembni uvodni obracun prvenstva z Alžirijo. Selektor Matjaž Kek je bil po treningu dobro razpoložen (tiskovno konferenco je spremljal kar v vlogi novinarja), svoje misli pa sta tokrat strnila branilca Marko Šuler in Bojan Jokic.

Šuler: Žoga je hitra in nepredvidljiva
V Južni Afriki se bodo naši reprezentanti v prihajajocih dneh pobližje spoznali z žogo jabulani, zaradi dobrih predpriprav v Brunicu pa težav z nadmorsko višino ni. "Današnji trening je bil malce bolj udaren in hitrejši, zaradi visoke nadmorske višine pa se nam tudi pulz dviguje hitreje. Smo še v fazi prilagajanja, a vecjih težav ne bo. Na vecjem igrišcu žoga jabulani leti precej hitreje, obenem pa je let žoge tudi zelo nepredvidljiv. Z vsakim udarcem žoga leti drugace, zato bo potrebno biti ob visokih predložkih v kazenski prostor precej pazljiv. To je za branilce precej težka naloga, saj bomo morali hkrati spremljati nasprotnega igralca ter let žoge. Kljub vsemu pa to ne predstavlja vecjih ovir in na to se bomo zagotovo navadili," je povedal Šuler.Jokic: Napetost raste vsak dan
Do težko pricakovanega obracuna z Alžirijo nas locijo le še štirje dnevi, zato se pricakovano nestrpnost in tekmovalni naboj v reprezentanci hitro dvigujeta do vrelišca. Bojan Jokic pravi, da k naboju veliko prispeva tudi rajanje v Johannesburgu, ki je danes ob "paradi" južnoafriške reprezentance doseglo enega od vrhuncev. "Napetost raste iz dneva v dan in preprican sem, da bo vsak dan še vecja. Na ulicah je na tisoce ljudi in to seveda vpliva tudi na nas in našo motivacijo. Sicer smo se dobro privadili na afriški nacin življenja. Morda nas je malce presenetila vrocina, malce pa se še privajamo na žogo, ki je specificna," je povedal Jokic, in dodal, da je slovenska izbrana vrsta dobro pripravljena na Alžirijo. "Poznamo jih precej dobro in vemo, da so kakovostna ekipa. Igrali bomo svojo igro in ce bomo odigrali tako kot znamo, se ni nicesar bati."Slovenska izbrana vrsta bo svojo uvodno tekmo na svetovnem prvenstvu odigrala v nedeljo ob 13.30 uri. Kot vse kaže bodo okolišcine idilicne za vrhunsko nogometno predstavo, saj meteorologi napovedujejo, da bo v casu tekme termometer v Polokwaneju kazal na 26 stopinj Celzija.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Libijski vodja Muammar el Gaddafi in njegov sin Al Saadi že vrsto let na tak ali drugacen nacin stegujeta svoje lovke po italijanskem nogometu. Saadi...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje