Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Na zacetku tekme je bila temperatura visokih 33 stopinj Celzija. V drugem polcasu je prišlo do hitre ohladitve. Zdaj je temperatura 32 stopinj.
Željko Vela
8. junij 2010
 NATISNI
Africani vsaj do polfinala
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Lothar Matthäus ne verjame v kvalitete Južne Afrike, zato pa ostalim afriškim reprezentancam napoveduje, da se bo vsaj ena prebila v polfinale SP 2010.

V zgodovini svetovnih prvenstev se še nikoli ni zgodilo, da bi do polfinala prilezla reprezentanca iz Afrike. Crna celina torej kljub nespornemu talentu še caka na svoj trenutek slave in nekaj je takšnih, ki so prepricani, da ji lahko uspe že letos, ko bo mondial prvic na afriškem kontinentu. Optimist je tudi Lothar Matthäus, nekdanji reprezentant Nemcije, ki bo dogajanje komentiral za arabsko televizijsko postajo Al-Jazeera Sport. "Ce pogledamo kvaliteto nogometašev afriških reprezentanc, potem je Južna Afrika najšibkejši clen. Sicer imajo gostitelji vrhunskega selektorja, ki pa ne bo mogel storiti veliki brez odlicnih nogometašev. Na strani Južne Afrike bo dejstvo, da bo igrala pred svojimi gledalci, vsekakor pa upam, da bo prišla vsaj v drugi krog tekmovanja - toda naloga bo izjemno težka. Ostalim afriških predstavnicam pripisujem vec možnosti, saj imajo kopico igralcev, ki nastopajo za vodilne evropske klube. Pricakujem, da se bo vsaj ena afriška izbrana vrsta prebila v polfinale svetovnega prvenstva. Zagotovo imajo to, kar potrebujejo, ceprav je res, da se v tem trenutku ne bi osredotocil zgolj na eno. Sicer pa pricakujem prvenstvo, polno presenecenj. Napovedujem, da bosta vsaj dva favorita za koncno zmago zakljucila že zelo kmalu," je preprican 49-letnik, ki je za Nemcijo odigral neverjetnih 150 tekem, nastopil pa je tudi na petih svetovnih prvenstvih.

 NATISNI    
Robben bo igral proti Danski
Brazilci so se naucili kletvic
Nemir v francoski reprezentanci
Ilic: Angleži, pricakujte težave
Angleški obožuje kartone
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Makedonski nogometaš Georgi Hristov je leta 1997 skupaj z nekdanjim slovenskim reprezentantom Alešem Križanom prestopil v vrste takrat novopecenega a...
Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje