Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 25 maj 2022
Spomnim se nekega tedaj zelo priznanega trenerja, ki je dejal, da ko bo Oblak postal igralec, bo on pojedel Triglav.
Miljan Miljanic
7. junij 2010
 NATISNI
Donovan se napoveduje v dobri luci
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Pred štirimi leti mu v Nemciji ni šlo po nacrtih, zdaj pa je ameriški reprezentancni zvezdnik Landon Donova preprican, da bo v Južni Afriki precej boljši.

Da bo od Landona Donovana odvisno marsikaj na svetovnem prvenstvu 2010, se v taboru reprezentance Združenih držav Amerike še kako zavedajo. Nogometaš kalifornijskega kluba Los Angeles Galaxy, ki je v preteklosti kot posojen igral tudi za Bayern in Everton, se zaveda, da so pricakovanja ogromna, vsem pa sporoca, da se bo v Južni Afriki pokazal v dobri luci. Ceprav vsi tega ne želijo, med drugim tudi navijaci Slovenije, s katero so Americani skupaj v skupini. "Leta 2006 na prvenstvu v Nemciji nisem bil pravi. Tista oseba ni vedela, kdo je v resnici. Bila je egoisticna in menila je, da je dosegla že vse, kar je lahko. A ocitno mi tedaj še ni bilo usojeno zablesteti. Nisem bil dovolj dober, dovolj pristen. Prav tako nisem bil dovolj surov, bilo pa je prevec negativnih stvari, s katerimi se nisem mogel kosati. In zares so bile za menoj tri zelo slabe tekme. Toda ne krivim se, nicesar ne obžaluje, tedaj pac nisem imel te pameti, ki jo imam danes," se je v zgodovino uzrl 28-letni napadalni vezist in se dotaknil še prihodnosti: "Zdaj imam novo priložnost, da dokažem, da sem drugacen. Nisem pod tako velikim pritiskom in nisem zaskrbljen. Vem, da mi bo šlo dobro. Prav tako me veseli, da ljudje veliko pricakujejo od mene, ceprav je na prvem mestu zame to, kaj pricakujem od sebe. In ko sem odrašcal, sem spoznal, kaj lahko pricakujem. Spoznal sem, kaj lahko in cesa ne zmorem, zato vem, da moram biti na realnih tleh."

 NATISNI    
Portugalska premocna za Mozambik
Zvezdniški selektorji
Anglija premocna za lokalni klub
Zaradi sinove bolezni ob SP
Donovan se napoveduje v dobri luci
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Leta 1994 je navijac West Ham Uniteda Steve Davies doživel nekaj nepozabnega - dobil je priložnost za igranje v dresu svojega priljubljenega kluba...

Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje