Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Jezi se Ronaldo! Ne, to je Ronald Koeman. Ja, teh Ronaldinhov in Ronaldov je res veliko.
Ivo Milovanovic
5. junij 2010
 NATISNI
Cabanas naj jim služi kot vzor
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)

Salvador Cabanas, ki je bil januarja ustreljen v glavo, na SP ne bo igral, kljub temu pa predsednik Paragvaja Fernando Lugo nogometaše opozarja predvsem nanj.

Fernando Lugo, predsednik južnoameriške države Paragvaj, je nogometaše svoje reprezentance tik pred zacetkom svetovnega prvenstva pozval, naj se zgledujejo in navdih išcejo v Salvadorju Cabanasu, njihovem kolegu, ki je preživel in že okreval po smrtno nevarnem strelu v glavo. Robustnega nogometaša, ki igra v Mehiki za klub Club America, so 25. januarja ustrelili v nocnem klubu v Mexico Cityju, ceprav je njegovo življenje viselo celo na nitki, pa naj bi se kmalu že vrnil na nogometne zelenice. "Spomnite se na našega ljubljenega Salvadorja Cabanasa, ki izjemno nazorno kaže pravi bojevit paragvajski znacaj. Je enkraten primer, kako ti lahko bojevniški duh, mocna volja in vera pomagajo odgovoriti v najtežjih trenutkih," je reprezentantom sporocil Lugo. Nekaj casa je sicer obstajalo upanje, da bo Cabanas celo zaigral v Južni Afriki, a je imel na voljo vendarle premalo casa, da bi lahko povsem okreval. Prav tako ima v svoji lobanji še vedno delce naboja, saj so zdravniki ocenili, da bi bilo prevec tvegano, ce bi jih poskušali odstraniti. Dodajmo, da bo Paragvaj na SP 2010 igral v skupini F skupaj z Italijo, Slovaško in Novo Zelandijo.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ženski nogomet se seveda niti približno ne more primerjati z moškim. Še zlasti to velja za Anglijo, kjer so moški v absolutni dominaciji, a ženske ve...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje