Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 1 oktober 2020
Bil sem presenecen, a vedno govorim, da te v nogometu nic ne more presenetiti.
Les Ferdinand
4. junij 2010
 NATISNI
Afera s premijami tudi v Španiji
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
V Španiji so besni, ker je tamkajšnja nogometna zveza vsakemu reprezentantu za morebitno zmago na SP 2010 obljubila kar 600.000 evrov visoko nagrado.

Državljane Španije je vse prej kot prijetno presenetilo obvestilo tamkajšnje zveze, da bodo reprezentanti v primeru za zmago na svetovnem prvenstvu prejeli kar po 600.000 evrov vsak, kar je vsaj dvakrat vec od zneska, ki so si ga nogometaši razdelili po slavju na predlanskem Euru v Avstriji in Švici. Tako visokih premij ni svojim nogometašem obljubila niti ena od 32 nastopajocih reprezentanc v Južni Afriki, zares gromozanski zneski pa so na noge spravili številne nevladne organizacije in politicne stranke, ki so prepricane, da je neokusno, da je nekomu obljubljena takšna nagrada, medtem ko je v državi skoraj 20 odstotkov nezaposlenih prebivalcev. V stranki Esquerra Republicana Catalana pravijo, da bi s 14 milijoni evrov lahko poskrbeli za letne place na tisocih Špancev, združena levica Izquierda Unida pa je pozvala celo špansko vlado, naj poda svoje mnenje. Na spletni strani casnika El Mundo kar 93 odstotkov vseh obiskovalcev meni, da so premije obcutno previsoke, pri Marci pa jim nasprotuje skoraj 85 odstotkov vseh bralcev. Dodajmo, da so druge najvecje premije svojim nogometašem obljubili Argentinci (510.000 evrov po glavi), sledijo pa Anglija (475.000 evrov), Francija (390.000 evrov), Italija (240.00 evrov) in Brazilija (180.000 evrov).

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

David Icke je bil nekoc poznan kot nadarjen nogometni vratar. V casu kariere si je kruh služil z branjenjem pri Coventryju in Herefordu, toda nato...

Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje