Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 25 maj 2022
Na zacetku sem celo mislil, da mi gre dobro, veliko sem eksperimentiral, rezal, dodajal, vse skupaj potem hotel skuhati, pa se je koncalo tako, da je skoraj zgorelo ne le naše stanovanje, ampak je skoraj razneslo blok. Od takrat ne grem vec za štedilnik.
Sebastjan Cimerotic
4. junij 2010
 NATISNI
Afera s premijami tudi v Španiji
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
V Španiji so besni, ker je tamkajšnja nogometna zveza vsakemu reprezentantu za morebitno zmago na SP 2010 obljubila kar 600.000 evrov visoko nagrado.

Državljane Španije je vse prej kot prijetno presenetilo obvestilo tamkajšnje zveze, da bodo reprezentanti v primeru za zmago na svetovnem prvenstvu prejeli kar po 600.000 evrov vsak, kar je vsaj dvakrat vec od zneska, ki so si ga nogometaši razdelili po slavju na predlanskem Euru v Avstriji in Švici. Tako visokih premij ni svojim nogometašem obljubila niti ena od 32 nastopajocih reprezentanc v Južni Afriki, zares gromozanski zneski pa so na noge spravili številne nevladne organizacije in politicne stranke, ki so prepricane, da je neokusno, da je nekomu obljubljena takšna nagrada, medtem ko je v državi skoraj 20 odstotkov nezaposlenih prebivalcev. V stranki Esquerra Republicana Catalana pravijo, da bi s 14 milijoni evrov lahko poskrbeli za letne place na tisocih Špancev, združena levica Izquierda Unida pa je pozvala celo špansko vlado, naj poda svoje mnenje. Na spletni strani casnika El Mundo kar 93 odstotkov vseh obiskovalcev meni, da so premije obcutno previsoke, pri Marci pa jim nasprotuje skoraj 85 odstotkov vseh bralcev. Dodajmo, da so druge najvecje premije svojim nogometašem obljubili Argentinci (510.000 evrov po glavi), sledijo pa Anglija (475.000 evrov), Francija (390.000 evrov), Italija (240.00 evrov) in Brazilija (180.000 evrov).

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nastop na svetovnem prvenstvu je v zgodovini že kar nekajkrat postal "družinska zadeva". Do leta 2006 se je namrec kar 18-krat zgodilo, da sta na ...

Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje