Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 19 oktober 2019
Noro veliko poškodb sem si nabral. Od zlomov, lomljenja medenicne kosti, natrganih vezi, veckrat razbite glave, arkad, pretresov do zlomljenega mezinca na nogi ... To je bila najtežja poškodba, in sicer zato, ker nisem mogel obuti cevlja. Groza. Odrezal sem vrh kopacke, da je prst gledal ven, potem pa s flomastrom pobarval prst, da nasprotni igralec ni zanalašc stopil nanj.
Branko Oblak
29. april 2010
 NATISNI
Hodgson: Custven vlak smrti
Uredništvo (foto: Getty Images)

Ko je Mladen Petric v 22. minuti zabil zares mojstrski zadetek iz prostega strela, je bil Fulham že odpisan in pokopan. Toda sledilo je cudežno vstajanje.

Malcek iz nabrežja reke Temze je na dobri poti, da se v zgodovino nogometa vpiše kot prvi klub, ki je osvojil lani ustanovljeno ligo Europa. Fulham je na seznam klubov, ki jih je v tej sezoni že izlocil, dodal še Hamburg, zdaj pa ga v finalu caka najvecji trenutek v njegovi zgodovini - obracun z Atleticom iz Madrida. "Ce so padli tudi Šahtjor Donjeck, Wolfsburg in Juventus, zakaj ne bi še Atletico!?" so prepricani navijaci kluba iz Londona, ki na rokah nosijo predvsem trenerja Roya Hodgsona. Slednji je imel že prej status izjemnega stratega na Otoku, zdaj, ko mu je uspelo nekaj nepojemljivega, je postal cisto pravi heroj. Toda eden zadnjih trenerskih gentlemanov se ni prepustil emocijam. Po koncu tekme je mirno - z dlanema v žepih - hodil po zelenici štadiona Craven Cottage in tolažil razocarane Nemce. "Potem je nasprotnik povedel, smo morali pošteno stisniti zobe, a na koncu smo dejansko storili nekaj zares zgodovinskega. V tem cudovitem vzdušju, pred temi cudovitimi navijaci. Premagali smo izjemno kvalitetnega nasprotnika, zdaj, ko je ta dramaticna tekma koncana, pa sem povsem izžet po pravem custvenem vlaku smrti. Preprican sem, da bi marsikateri klub po necem takšnem, kar se je nam zgodilo v 22. minuti, ko smo bili boljši, odpovedal, postal precej nediscipliniran in bil brez prave oblike, toda nam se to ni zgodilo. Ostali smo cvrsti in na koncu tudi slavili neverjetno zmago," je Hodgson, tudi nekdanji trener Interja, kasneje povedal novinarjem in nadaljeval: "Tukaj sem že nekaj let in vem, da me nihce od teh nogometašev ne bo pustil na cedilu. Seveda bi jim oprostil, ce bi izgubili živce v polfinalu evropskega pokala, a jih niso. Prav tako je prijetno vedeti, da je navijacem všec to, kar pocnemo tukaj. Za nami stojijo ves cas, tudi tedaj, ko nam ne gre vse po nacrtih. Zato je preboj v finale tudi svojevrstna nagrada za njih." Svoje je pripomnil še kapetan Danny Murphy: "Vse boljše postaja tole, kaj ne? Ko je Hamburg povedel, bi se seveda lahko predali v usodo, toda preprosto se nismo hoteli sprijazniti s tem, da se pot tukaj konca. Nato smo pokazali, kako mocan moštven duh vlada v naši ekipi in drugi polcas je bil zares fenomenalen. Prišli smo zelo dalec, toda nocemo se zaustaviti. Ne še."

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Trd komunisticni režim je v vzhodni Evropi dostikrat od klubov zahteval, naj spremenijo svoje ime. Vse lepo in prav, a primer iz Romunije govori o pr...
Eric The King
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje