Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 7 december 2019
Ampak jebiga, to nikogar ne zanima, še najmanj pa medijev. To je ravno tako kot v formuli 1, ko ima eden ferrarija pa se pripravlja sedem dni na dirko, ti imaš pa sauberja pa se pripravljaš en dan. Nisi v enakopravnem položaju.
Srecko Katanec
16. maj 2010
 NATISNI
Gorica popoln preporod koncala v Evropi
Uredništvo (foto: Foto-forma)

Goricani so v Velenju z devetimi igralci premagali domaci Rudar in odlicen spomladanski del sezone sklenili s koncnim tretjim mestom in nastopom v Evropi.

PrvaLiga:

Zadnji, 36. krog

RUDAR 2:3 HiT GORICA
27 [1:0] Cipot
31 [1:1] Mevlja
41 [1:2] Brecevic
55 [1:3] Kršic
63 [2:3] Grbic
Rdeci kartoni: Cipot 78. (Rudar); Zarifovic 69. in Galešic 77. (oba Gorica)

Stadion: Ob jezeru v Velenju. Gledalcev: 1.200. Damir Skomina. Rumeni kartoni: Stojnic, Torbic (Rudar); Galešic (Gorica)

Rudar: Jahic; Cipot, Stojnic, Jelecevic, Tomažic-Šeruga (od 60. Mujakovic), Grbic, Metelka, Tomcak (od 79. Mahmutovic), Tolimir, Kronavater, Torbic (od 46. Selimi). Trener: Prašnikar

HiT Gorica: Simcic, Balažic, Mevlja, Rakušcek, Zarifovic, Cvijanovic (od 59. Nikolic), Kršic, Škarabot, Galešic, Osterc, Brecevic (od 46. Velikonja). Trener: Peršic

Gorica je bila hit pomladi, popoln preobrat po slabem jesenskem delu pa so štirikratni državni prvaki izpeljali v Velenju, kjer so z devetimi igralci ugnali Rudar in zasedli koncno tretje mesto. Prvi zadetek na tekmi so dosegli domaci nogometaši, ki so po vsej verjetnosti še zadnjic poslušali napotke nekdanjega slovenskega selektorja Bojana Prašnikarja. V 28.minuti je po lepem predložku Denisa Grbica zadel veteran Fabijan Cipot, ki je gostujocega vratarja Vasjo Simcica ugnal s strelom med njegovima nogama. Vodstvo je trajalo le nekaj trenutkov, ko je z volejem goste v igro vrnil mladi Miha Mevlja. Tik pred iztekom prvega dela so Goricani že vodili, svojega desetega zadetka v sezoni pa se je veselil spomladi sila ucinkoviti hrvaški napadalec Ivan Brecevic.

Gorica si je odlocilno prednost priigrala že kmalu po zacetku drugega polcasa, zadetek pa je dosegel Admir Kršic, ki je v svojem slogu mojstrsko zadel iz prostega strela. V enaki meri mu je osem minut kasneje vrnil še velenjski mojster za tovrstne priložnosti Denis Grbic, ki je Rudar vrnil v igro, nato pa je sledila koncnici v kateri so igralcem obeh ekip popustili živci. Najprej se je poslovil branilec Gorice Arif Zarifovic, kmalu pa se mu je po drugem rumenem kartonu v slacilnicah pridružil še Goran Galešic. Serijo izkljucitev je dopolnil še Cipot, ki je kot zadnji nogometaš obrambe nepravilno zaustavil Danijela Rakušcka, zakar mu je sodnik Damir Skomina pokazal pot v slacilnice.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V Argentini za dobro placane nogometaše ni najbolj varno, da ob vecernih urah sami hodijo po ulicah vecjih in tudi manjših mest. V tej sicer vse prej...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje