Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 11 julij 2020
Zadnjic sem se ga napil pred petimi leti. Sploh nisem vedel zase in morali so me odnesti domov. Od takrat pijem alkohol zelo zmerno.
Eduardo Da Silva
16. maj 2010
 NATISNI
Koprcani zavzeli Lendavo
Uredništvo (foto: Erik Kavaš)

Nafta iz Lendave si je na zadnji tekmi sezone privošcila poraz proti prvaku Kopru in se poslovila od upov na uvrstitev v Evropo. V Lendavi je bilo 1:2.

PrvaLiga:

Zadnji, 36. krog

NAFTA 1:2 LUKA KOPER
10 [1:0] Buzeti
51 [1:1] Struna
77 [1:2] Brulc

Stadion: Mestni stadion. Gledalcev: 600. Sodnik: Balažic (Ljubljana). Rumeni kartoni: Zemljic, Bukovec, Volaš, Matjašec; Huskic, Polovanec, Hasic.

Nafta: Murko, Buzeti (od 80. Flisar), Caban, Zemljic, Bunc, Bukovec, Vasiljev, Matjašec, Volaš, Miljkovic (od 54. Benko), N. Kolman (od 68. B. Gerencer). Trener: Vucicevic

Luka Koper: Hasic, An. Struna, Vršic, Brulc, Sesar (od 46. Huskic), Karic (od 82. L. Pavlin), Handanagic, Polovanec, Božicic (od 61. Hadžic), M. Pavlin, Viler. Trener: Okcic

Ceprav se je Nafta vse do zadnjega borila za Evropo, tekma v Lendavi v zadnjem krogu Prve lige pravzaprav ni bila posvecena njej. Na skrajnem severovzhodu Slovenije so Nafto zasencili aktualni prvaki iz Kopra, ki so naslov državnega prvaka, svojega prvega, proslavili prav v Lendavi.

Da bi Nafta v prihodnji sezoni lahko igrala v Evropi, bi se moralo zgoditi neverjetno – Nafta bi morala premagati najmocnejšega v državi (Koper), hkrati pa bi morala "kisksniti" še Celje in Olimpija. Gostje so zaceli bolje. Že v sedmi minuti je Mitja Viler skušal lobati domacega vratarja, a je Murko mukoma rešile zadetek. Nekaj minut zatem so povedli domaci. Zadel je Buzeti. V 33. minuti bi lahko bilo 2:0 za Nafto, vendar Emil Miljkovic ni bil dovolj natancen. V nadaljevanju so pobudo prevzeli gostje, ki so postajali vse bolj aktivni. V 51. minuti je bil rezultat v Lendavi izenacen, zadel je Struna. Do konca srecanja se je zvrstilo še nekaj priložnosti za obeh straneh, poizkušali so Brulc, Benko, Volaš, a niso uspeli zadeti. Je pa to zato Mitji Brulcu vendarle uspelo žogo pospraviti v mrežo, Novomešcan je v mrežo pospravil odpadek po strelu Mirana Pavlina. Nato pa je bilo prakticno vse v barvah novega državnega prvaka Luke Koper, ki je kar v Lendavi proslavila osvojeni naslov.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ce menite, da je AC Milanov niz 58-ih ligaških tekem brez poraza najdaljši na svetu, se pošteno motite. Že res, da je Rossonerom podvig uspel v mocni...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje