Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Nika Kranjcarja novinarji ves cas brez potrebe spremljate s povecevalnim steklom. Delate vse mogoce analize o njem. Podrobno razglabljate tudi o tem, na keri nogi si je bolje pricvrstil vezalke.
Ivica Vulic
16. maj 2010
 NATISNI
Interblock izgubil, a še ohranil upanje
Uredništvo (foto: SPS)

Maribor je na zadnji prvenstveni tekmi letošnje sezone pred domacimi gledalci ugnal Interblocku, ki bo svoj status v prvi ligi reševal na dodatnih kvalifikacijah s Triglavom.

PrvaLiga:

Zadnji, 36. krog

MARIBOR 1:0 INTERBLOCK
86 [1:0] Andjelkovic

Stadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 1.000. Sodnik: Roman Glažar. Rumeni kartoni: Mezga, Filekovic, Bacinovic, Mihelic (vsi Maribor); Božic, Jogan (oba Interblock)

Maribor: Pridiga;  Majer, Džinic, Andelkovic, Filekovic;  Bacinovic, Mezga, Mihelic (od 76. Dodlek), Tavares (od 89. Tavares), Jelic (od 67. Flavio), Bunderla. Trener: Milanic

Interblock: Jug, Žitko, Gill, Rapnik, Jogan, Fink, Horvat, Božic, Majcen (od 65. Beric), Ilicic, Paez (od 51. Asmiou Ayewa). Trener: Becejac

Lani je ob istem casu v sezoni Ljudski vrt pokal po šivih in proti Celju slavil naslov državnega prvaka, tokrat pa je bila slika v Mariboru precej bolj klavrna. Dež je razmocil igrišce, Maribor pa je proti Interblocku igral zgolj za cast, saj si je že predcasno zagotovil drugo mesto in nastop v Evropi. Mlada ljubljanska ceta je v Mariboru sicer odigrala hrabro, vendarle pa se je zasluženega izpada rešila zgolj na racun še slabše Drave, ki se je s porazom proti Olimpiji poslovila od prvoligaške drušcine. V prvem polcasu so gledalci gledali slab nogomet brez priložnosti, pobudo pa so imeli gostitelji, ki so deset minut pred koncem preko Andjelkovica zapravili najlepšo priložnost za vodstvo. Zadetek je preprecil Matic Fink, ki je v zadnjem trenutku žogo izbil iz golove crte.  V nadaljevanju je zapretil še Brazilec Tavares, a je gostujoci vratar Jug strel uspel obraniti.

V drugem delu so zobe pokazali tudi nogometaši Interblocka, ki so zapretili preko Finka. Tudi v nadaljevanju je bila igra pocasna in primerna slabi travnati površini, Interblock pa niti za hip ni spominjal na ekipo, ki bi se morala krcevito boriti za obstoj. Ko se je že zdelo, da se bo repriza letošnjega superpokala koncala brez zadetkov, je za slavje domacih poskrbel branilec Siniša Andjelkovic, ki je po prostem strelu Filekovica z glavo zadel vrata Ažbeta Juga. Maribor je tako potrdil koncno drugo mesto, Interblock pa se bo za obstoj v prvoligaški družbi boril v dodatnih kvalifikacijah, kjer ga cakata dve težki tekmi s kranjskim Triglavom.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Eidur Gudjohnsen je že sedaj, ceprav je star šele 29 let in je še vedno aktiven, eden najboljših islandskih nogometašev vseh casov. Nekateri pravi...

Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje