Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Takoj lahko naštejem pet kandidatov za prvaka. Mislim, da imajo najvec možnosti Anglija, Italija, Portugalska, Argentina, Nizozemska in Francija.
Branko Oblak
11. maj 2010
 NATISNI
Goricani so se poslovili z zmago
Uredništvo (foto: Foto-forma)

Nogometaši Gorice so na zadnji letošnji tekmi pred svojimi navijaci s 3:1 ugnali Nafto in naredili velik korak h koncnemu tretjemu mestu in nastopu v Evropi.

PrvaLiga:

35. krog

HiT GORICA 3:1 NAFTA
45 [1:0] Osterc
66 [2:0] Cvijanovic
73 [2:1] Horvat
90 [3:1] Cvijanovic (11m)

Stadion: Športni park v Novi Gorici. Gledalcev: 450. Sodnik: Darko Ceferin (Kranj). Rumeni kartoni: Caban, Horvat, Vinko, Mujakovic, N. Kolman (vsi Nafta)

Hit Gorica
: Simcic, Škarabot, Kršic, Nikolic, Balažic, Rakušcek, Cvijanovic, Galešic (od 90. Arcon), Mevlja, Osterc, Velikonja (od 80. Vetrih). Trener: Peršic

Nafta: Murko, Buzeti, Matjašec (od 23. Horvat), N. Kolman, S. Kolman, Caban, Vasiljev, Mujakovic, Volaš, Benko (od 76. Vinko), Miljkovic. Trener: Vucicevic

Goricani so se od svojih zvestih privržencev poslovili z novo zmago in z všecnim nogometom, ki je prinesel precej razburjenja na obeh straneh. Pred pricetkom tekme se je od navijacev poslovil Matija Škarabot, ki se bo po izteku sezone preselil k belgijskemu Gentu, mladi slovenski reprezentant pa je v nadaljevanju še zadnjic odigral vseh 90 minut pred goriško publiko. Zacetek srecanja je pripadel gostom, ki so zapretili preko Benka in Miljkovica, v nadaljevanju pa je bil precej bolj zaposlen vratar Nafte Tomaž Murko, ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov. Osem minut pred koncem prvega dela je domaci vratar Vasja Simcic z izjemno obrambo preprecil zadetek Estoncu Vassiljevu, prvi zadetek pa je padel v najbolj neugodnem trenutku za goste. Tik pred koncem prvega polcasa je ponovno odlicni Goran Cvijanovic lepo podal Milanu Ostercu, "Jagoda" pa je z natancnim strelom zabil že 23. letošnji zadetek in potrdil vodstvo na lestvici strelcev.

Tudi v nadaljevanju so gledalci spremljali zanimivo igro z veliko priložnosti na obeh straneh. V domacih vrstah sta zapretila Osterc in Cvijanovic, pri gostih pa je najbolj nevarno poizkusil rezervist Leon Horvat. V 66. minuti je Kršic na kratko podal iz kota do Cvijanovica, slednji pa je z roba kazenskega prostora lepo zadel in se veselil že desetega zadetka v letošnji sezoni. Le sedem minut kasneje je Horvat s strelom v daljši kot Prekmurce vrnil v igro, Goricani pa so se do velike zmage, ki jih je približala koncnemu tretjemu mestu in nastopu v Evropi, dokopali v zadnji minuti, ko je po prekršku Nejca Kolmana v kazenskem prostoru Darko Ceferin pokazal na belo tocko. Zanesljiv izvajalec je bil Cvijanovic, ki je tako le še potrdil naziv najboljšega igralca srecanja.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Afera Calciopoli ni edina zloglasna afera, ki zadeva namešcanje rezultatov in izbiro sodnikov na Apeninskem polotoku. Prvi tovrstni škandal sega v le...
Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje