Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 13 julij 2020
V zacetku sem treniral judo, potem pa enkrat ali dvakrat ni bilo trenerja na trening in smo cakali pred šolo v Štepanjskem naselju, kar nekaj nas je bilo, potem pa je prišel trener Franjo Franceškin in dejal: "Pojdite vi fantje raje v nogomet, tule ni prave resnosti." Tako nekako nas je usmeril v nogomet, da smo priceli trenirati.
Slaviša Stojanovic
11. maj 2010
 NATISNI
V 91. minuti ob obstanek
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Interblock se je že veselil obstanka v 1. SNL oziroma dodatnih kvalifikacij, ko je na sceno stopil Arnel Mahmutovic in pokvaril debi Nenada Protege.

- Prva liga:

35. krog

INTERBLOCK 0:1 RUDAR
91 [0:1] Mahmutovic

Štadion: ŽŠD v Spodnji Šiški. Gledalcev: 200. Sodnik: Šart (Prevalje). Rumeni kartoni: Tabot; Metelka, Grbic, Mahmutovic.

Interblock: Jug, Žitko, Rapnik, Jogan, Klancar, Fink (od 78. Majcen), Božic, Tabot, Horvat, Ilicic, Beric (od 89. Sheldon). Trener: Protega.

Rudar Velenje: Jahic, Jelecevic, Cipot, Stojnic, Tomcak, Metelka (od 73. Tomažic-Šeruga), Tolmir, Torbic (od 89. Mahmutovic), Kronaveter, Grbic, Selimi (od 61. Mujakovic). Trener: Prašnikar.

Da ne bo pomote - Interblock ima še vedno vse možnosti, da si v zadnjem krogu in nato v dodatnih kvalifikacijah priigra obstanek v Prvi ligi, toda dejstvo je, da so Ljubljancani v torek iz rok izpustili izjemno priložnost. Lahko bi si že oddahnili in se zaceli pripravljati na verjetni obracun s kranjskim Triglavom, ko je na sceno stopil Arnel Mahmutovic, zatresel ljubljansko mrežo in odlocitev o neposrednem potniku v 2. SNL preložil na zadnji krog. Interblock ima še vedno tri tocke prednosti, kar pomeni, da bi moral izgubiti proti Mariboru, Drava pa bi morala v gosteh premagati Olimpijo, da bi se uresnicil zanj crn scenarij, a dokler obstaja možnost...
 

Nogometaši Interblocka so ob koncu prejšnjega tedna ostali brez trenerja, saj se je moral posloviti Borivoje Lucic, namesto njega pa je na klop sedel kar direktor Nenad Protega. Slednji za veliko sprememb v zacetni enajsterici ni poskrbel in Interblock se je v pricakovani postavi podal v boj z Rudarjem. Velenjcani so imeli v prvem polcasu vec od igre in tudi vec priložnosti, a je bil predvsem Dario Torbic premalo zbran - kar trikrat se ni znašel v ugodnem položaju. Na drugi strani sta bila nekoliko nevarnejša zgolj Robert Beric in Josip Ilicic, ki pa nista imela svojega dne. Tudi v drugem polcasu redki gledalci niso videli veliko dobrega nogometa. V 72. minuti se je po strelu Denisa Grbica izkazal Ažbe Jug, v 83. minuti pa je Torbic zgrešil nemogoce, ko je s sedmih metrov žogo poslal cez gol.
 V 89. minuti je nato odgovoril Interblock, saj je Luka Majcen zadel precko, v isti minuti pa je za rošado v ekipi poskrbel tudi Bojan Prašnikar. V igro je poslal Mahmutovica in zadel v polno, saj je bil prav mladi napadalec mož odlocitve. V 91. minuti je do strela po podaji z desne zadel s štirih metrov in domaci, ki so se že veselili obstanka, so lahko le nemocno popadali po tleh. Knapi so z zmago podaljšali upanje na Evropo, ki bi si jo lahko priigrali, ce bi v zadnjem krogu doma Gorico premagali vsaj z dvema goloma razlike, hkrati pa treh tock ne bi osvojila tudi Olimpija in Celje. Upanje torej obstaja.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V Argentini za dobro placane nogometaše ni najbolj varno, da ob vecernih urah sami hodijo po ulicah vecjih in tudi manjših mest. V tej sicer vse prej...
Ekskluzivno: Ilija Petkovic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje