Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Še enkrat lahko recem le, da mi je zelo žal. Kaj naj recem drugega? Ne morem se ubiti.
Ermin Šiljak
5. maj 2010
 NATISNI
Prašnikar koncno do zmage
Uredništvo (foto: SPS)

Bojan Prašnikar je po štirih tekmah brez zmage le popeljal Rudar do treh tock, in sicer na racun ptujske Drave, ki je z eno nogo že med drugoligaši.

- Prva liga:

34. krog

RUDAR 4:2 LABOD DRAVA
15 [1:0] Torbic
17 [1:1] Zajc
39 [2:1] Selimi
61 [2:2] Ogu
62 [3:2] Grbic
70 [4:2] Stojnic

Štadion: Ob jezeru v Velenju. Gledalcev: 500. Sodnik: Bukovec (Lendava). Rumeni kartoni: Dedic; Skubic, Zilic.

Rudar: Jahic, Tomažic Šeruga, Cipot, Selimi (od 84. Mahmutovic), Grbic, Stojnic, Tomcak, Kronaveter, Torbic (od 67. Mujakovic), Tolimir, Dedic (od 58. Jelecevic). Trener: Prašnikar.

Labod Drava: Fink, Skubic, Kelenc, Ekpoki, Žilic, Balažic, Kulcar, Ogu, Zilic (od 72. Kurež), Zajc (od 81. Bordon), Medved. Trener: Fridl.

Po štirih tekmah brez zmage je Bojan Prašnikar vendarle prvic slavil v vlogi trenerja Rudarja. Velenjcani so žrtev našli v zadnjeuvršceni Dravi, ki tako vedno hitreje pljuje proti drugi ligi. V slednjo bi lahko izpadla že v zadnjem krogu, Velenjcani pa na drugi strani ostajajo v igri za preboj v Evropo.

Okoli 500 gledalcev je bilo do 62. minute prica pravi drami, na koncu pa so gostitelji vendarle dokaj suvereno prišli do treh tock - njihova zmaga bi lahko bila še višja. Gostitelji so povedli po petnajstih minutah, ko je podal Nikola Tolimir, z natancnim strelom pa zadel Dario Torbic. Dve minuti kasneje je bilo že 1:1, ko se je po podaji enega od soigralcev Gorazd Zajc znašel sam pred vratarjem velenjskega Rudarja in ga nato tudi rutinirano premagal.

Da je Rudar na odmor odšel s prednostjo, je v 39. minuti poskrbel Nedzbedin Selimi, ki je izkoristil prednost sodnika po prekršku nad Torbicem in zadel ob zmedeni obrambi gostov. Na zacetku drugega polcasa se je nekajkrat izkazal ptujski vratar Gregor Fink, v 61. minuti pa je Drava nato spet izenacila. Doris Kelenc je podal z leve, pred golom pa je najbolje skocil John Ogu in zadel za 2:2. Toda že v naslednjem napadu je Rudar spet vodil, ko se je v kazenskem prostoru premeteno znašel Denis Grbic in s strelom z nogo v skoku povišal prednost Knapov. V 71. minuti je nato z glavo zadel še Peter Stojnic, in sicer po podaji iz kota, do konca tekme pa bi se lahko še enkrat veselil Selimi, a ni znal premagati Finka kljub temu, da se je znašel sam pred njim.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarni Alfredo Di Stefano, ki še dandanes po mnenju navijacev kraljevega kluba velja za najboljšega nogometaša madridskega Reala v svoji zgodovin...
Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje