Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Iz Korena sem hotel narediti superzvezdnika. On je že kazal, da zna igrati, da zna teci. Toda on ima kompleks, niti ne vem kakšen. Vec je pred ogledalom kot karkoli drugega. Ves dan je samo v kopalnici.
Branko Oblak
4. maj 2010
 NATISNI
V Mariboru brez zmagovalca
Uredništvo (foto: SPS)

Celjani so imeli v Mariboru priložnost, da se gostiteljem oddolžijo za izpad v polfinalu slovenskega pokala, a v koncnici tekme niso pokazali dovolj zbranosti.

PrvaLiga:

34. krog

MARIBOR 1:1 CM CELJE
17 [0:1] Majer (ag.)
77 [1:1] Mihelic (11m)

Stadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 700. Sodnik: Mertik (Odranci). Rumeni kartoni: Filekovic; M. Andelkovic (oba Maribor), Gobec, Urbanc, Brezic (vsi Celje)

Maribor: Ranilovic, Džinic, S. Andelkovic, Filekovic, Dodlek, Majer, Mertelj, Mihelic, Bunderla (od 66. Jelic), Tavares (od 66. Flavio), Plut. Trener: Milanic

CM Celje: Mujcinovic, Bakaric, Kacicnik, M. Andelkovic, Gobec, Brezic, Urbanc, Purišic, Lovrecic (od 58. Mocic), Rep (od 88. Duspara), Bezjak. Trener: Đuricic

Repriza polfinala slovenskega pokala se je tokrat koncala z delitvijo tock, ki pa je bolj razocarala goste iz Celja, ki bi ob zakljucku tekme lahko zmagali in si tako priigrali boljše izhodišce v bitki za tretje mesto oziroma kvalifikacije za ligo Evropa. Mariborcani so pred praznimi tribunami narekovali ritem igre, a si navkljub terenski premoci priigrali le malo zrelih priložnosti. Prvi so se zadetka veselili Celjani in sicer v 17. minuti tekme ko se je po prostem strelu Aneja Lovrecica žoga od Aleša Majerja odbila v domaco mrežo. V nadaljevanju prvega dela je Brazilec Tavares zapravil lepo priložnost za izenacenje, sicer pa v prvem polcasu gostujoci vratar Amel Mujcinovic ni imel vecjega dela.

V drugem polcasu so Mariborcani še naprej kazali vec želje po zadetku, gostje pa so bili nevarnejši iz protinapadov in bi lahko že v 68. minuti preko mladega Repa odlocili zmagovalca. Osem minut kasneje je Danijel Brezic v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo tocko, iz katere je z natancnim strelom Rene Mihelic Maribor vrnil v igro. Le nekaj minut kasneje je imel Vito Plut priložnost za popoln preobrat, v sami koncnici tekme pa so Celjani preko Bezjaka in Repa zapravili dve veliki priložnosti za zmago in tako štajersko prestolnico zapustili z grenkim priokusom.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pred skoraj petnajstimi leti je nogometna reprezentanca sedaj že pokojne Jugoslavije veljala za enega od velikih favoritov bližajocega se evropske...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje