Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 13 julij 2020
Nogomet je pokvarila tudi televizija. Gledamo tako dober nogomet po Evropi, potem pa prihajaš na naše tekme, kjer ni publike in se nikomur ne da teci. Ne vem, ali bodo nogometaši zaceli dobro igrati, da bo publika prihajala, ali bo publika prva prišla. To je tako, kot tista: ali je bilo prej jajce ali je bila kura. Nekdo mora zaceti. Vendar mora biti vedno borba do zadnjega atoma.
Brane Oblak
1. maj 2010
 NATISNI
Olimpija z zmago na tretje mesto
Uredništvo (foto: SPS)

Olimpija se je z zmago nad Domžalami povzpela na tretje mesto lestvice Prve lige. V Domžalah so padli trije zadetki, vse tri, tudi avtogol, je zabila Olimpija.

- Prva liga, 33. krog:

DOMŽALE 1:2 OLIMPIJA
07 [0:1] Škerjanc
15 [1:1] Salkic (ag)
26 [1:2] Kašnik

Stadion: Športni park. Gledalcev: 1000. Sodnik: Tošeski. Rumeni kartoni: Hanžic, Vidovic, Filipovic, Krcic (vsi Domžale). Rdeci karton: Filipovic (Domžale).

Domžale: Vidmar, Apatic (od 51. Vidovic), Seferovic, Teinovic, Hanžic, Šturm (od 57. Krcic), Zatkovic, Topic (od 46. Filipovic), Drevenšek, Brezovacki, Pekic. Trener: Birjukov

Olimpija: Oblak, Salkic, Škerjanc (od 72. Purovic), Rujovic, Šporar, Cvijanovic, Kašnik, Omladic (od 82. Roj), Ibraimi (od 89. Stojanovic), Pokorn, Jovic. Trener: Pevnik

Olimpija se je prebudila. Zmaji so dobili še cetrto od zadnjih petih tekem in zasedli želeno tretje mesto. Tokrat so gostovali v bližnji Domžalah in osvojili nove tri tocke.

Olimpija je povedla v sedmi minuti. Malce srecen zadetek je dosegel Davor Škerjanc, katerega je žoga preprosto receno zadela na poti proti golu – izvajalec prostega strela je bil makedonski reprezentant Agim Ibraimi. Olimpija je kmalu znova zatresla mrežo, a tokrat kar lastno. Boban Jovic je po prostem strelu Marka Drevenška premagal lastnega vratarja. S tem pa zadetkov v prvem polcasu še ni bilo konec. Olimpija je v 26. minuti dosegla novega. Po kotu je z glavo zadel David Kašnik in Olimpijo znova popeljal v vodstvo. Domžalcani na drugi strani svojih priložnosti niso znali izkoristiti. Jan Oblak je ubranil vse. V drugem polcasu takoj priložnost za Olimpijo. Agim Ibraimi se je sam znašel pred domžalskim vratarjem Vidmarjem, vendar ni zadel, podobno kot nekaj pozneje Zatkovic pri domacih in nato še Škerjanc pri gostih. Domžalcani so stopili na plin in iskali vsaj izenacenje, toda vsega skupaj je bilo konec v 79. minuti, ko je bil izkljucen Filipovic. Olimpija je imela pred koncem tekme še nekaj obetavnih priložnosti, a se rezultat ni spremenil.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pujsi so pred leti tako zelo zagodli nizozemskemu amaterskemu klubu VV Putbroek, da ta domacih tekem nekaj casa sploh ni mogel igrati na svoji nog...

Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje