Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 8 december 2019
Vreme v Angliji me ubija. Za vsakih trideset dni dežja se pokaže en žarek sonca. Moje dekle in mama se bojita, da v Angliji sploh ne bosta videli sonca.
Julio Baptista
25. april 2010
 NATISNI
Nafta igrala, Olimpija zmagala
Uredništvo (foto: SPS)

Nafta je pletla obroc okoli vrat sijajnega Jana Oblaka, a po seriji zapravljenih priložnosti morala priznati premoc gostov iz Ljubljane, ki so tako znova v igri za tretje mesto.

PrvaLiga:

32. krog

NAFTA 0:1 OLIMPIJA
79 [0:1] Ibraimi (11m)

Stadion: Mestni stadion v Lendavi. Gledalcev: 1.500. Sodnik: Glažar (Hajdina). Rumeni kartoni: Bukovec, Zemljic, S. Kolman, Caban (vsi Nafta); Rujovic, Pokorn, Stojanovic (vsi Olimpija)

Nafta: Murko, Buzeti, Bunc, Caban, Zemljic, Mujakovic (od 75. B. Gerencer), Bukovec, Ceh (od 24. S. Kolman), Vasiljev, Miljkovic, Benko (od 77. P. Gerencer). Trener: Vucicevic

Olimpija: Oblak, Salkic, Škerjanc, Prašnikar (od 60. Roj), Rujovic, Šporar, Cvijanovic, Kašnik, Omladic, Ibraimi (od 80. Stojanovic), Pokorn. Trener: Pevnik

Derbi za tretje mesto in nastop v kvalifikacijah za ligo Evropo je pripadel ljubljanski Olimpiji, ki se je štiri kroge pred iztekom prvenstva trenutno še vedno tretje uvršceni Nafti približala na zgolj tocko zaostanka. Domaci so srecanje zaceli brez kapetana Damjana Ošlaja in prvega strelca Daliborja Volaša, a kljub temu so Prekmurci odigrali dobro tekmo in igrišce zapustili predvsem na racun izjemnih obramb ponovno odlicnega Jana Oblaka. Mladi ljubljanski vratar je že v tretji minuti sijajno obranil projektil Amela Mujakovica iz 18 metrov, v 13. minuti pa je žoga po strelu Roka Buzetija le za nekaj centimetrov zgrešila okvir vrat.  Osem minut kasneje se je nova velika priložnost ponudila Jožetu Benku, a slednji ni uspel premagati Oblaka, ki se je izkazal z novo bravurozno obrambo. Ljubljancani v prvem polcasu niso pokazali kaj dosti, omeniti pa gre zgolj poskus Nika Omladica z razdalje in strel Rujovica, ki pa domacemu vratarju Tomažu Murko ni nakopal prevelikih težav.

Nafta je drugi polcas zacela v enakem slogu kot prvega in si preko Bunca in Benka že v prvih desetih minutah priigrala dve lepi priložnost za vodstvo. Po seriji zapravljenih priložnosti je domacim nogometašem ocitno pošla samozavest, kar so gostje iz prestolnice znali izkoristiti. V zadnji tretjini tekme je namrec Olimpija prevzela pobudo in hitro zapretila preko Nika Omladica. Odlocilni trenutek je sledil enajst minut pred koncem, ko je po prekršku Stjepana Cabana v kazenskem prostoru sodnik Roman Glažar upraviceno pokazal na belo tocko. Strel je zanesljivo izvedel Makedonec Agim Ibraimi in tako svoji ekipi ponovno priigral sila pomembne tri tocke v lovu na Evropo.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje