Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 8 december 2019
To so neumnosti. Nimamo niti dovolj denarja za place nogometašev, kako naj bi potem podkupovali še sodnike.
Matjaž Kek
25. april 2010
 NATISNI
Finale bi lahko bilo zanimivejše
Uredništvo (foto: SPS)

Manj kot tisoc gledalcev je v soboto v Ljudskem vrtu spremljalo generalko pred finalom pokala Hervis. Toda nogometaši Maribora in Domžal niso navdušili.

- Prva liga:

32. krog

MARIBOR 1:1 DOMŽALE
75 [1:0] Bunderla
89 [1:1] Drevenšek

Štadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 800. Sodnik: Tratnjek (Murska Sobota). Rumena kartona: Školnik; Vidovic.

Maribor: Pridigar, Mejac, Andjelkovic, Džinic, Aljancic, Dodlek, Mertelj (od 74. Flavio), Mezga (od 31. Školnik), Mihelic, Plut (od 62. Bunderla), Jelic. Trener: Milanic.

Domžale: Vidmar, Seferovic, Vidovic (od 78. Krcic), Hanžic, Apatic, Drevenšek, Brezovacki, Teinovic, Topic (od 65. Juninho), Zatkovic, Pekic (od 60. Šturm). Trener: Birjukov.

V Ljudskem vrtu sta se v soboto zvecer pomerila kluba, ki se bosta kmalu na istem štadionu srecala tudi v finalu pokala Hervis. In ce bi sodili po tokrat videnemu, potem bo finalna pokalna tekma predvsem - dolga. Morda se bo zavlekla celo v enajstmetrovke... A šalo na stran - Maribor je v igri za naslov prvaka, ki je bil realno že zdavnaj izgubljen, držala zgolj zmaga, hkrati Koper ne bi smel slaviti v Velenju. Vijolicasti svojega dela scenarija sploh niso uresnicili, tako da Primorcem sploh ne bi bilo potrebno slaviti, a kljub temu so in prav od Maribora prevzeli žezlo najboljšega v Sloveniji.

Redki gledalci na štadionu veliko lepih potez nogometašev niso videli. K temu je brez dvoma pripomogla taktika gostov, ki so se predvsem branili, a bili hkrati nevarni iz protinapadov. Maribor je v prvem polcasu zapravil vsega dve resnejši priložnosti, gostje pa so si priigrali zgolj eno, a ne Elvedin Džinic in Vito Plut ne Tadej Apatic niso znali zadeti. Oba zadetka sta nato padla v zadnjem delu igre. V 75. minuti je Aleš Mejac lepo podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel David Bunderla in z natancnim strelom poskrbel, da se je mreža gostov vendarle zatresla. Toda to ni bilo zadnje dejanje tekme. Tik preden bi sodnik odpisal konec, se je v 89. minuti Marko Drevenšek v povsem svojem slogu odlocil za strel s 35 metrov in to storil tako dobro, da je moral Marko Pridigar po žogo v svojo mrežo. Mariboru je tako ponagajal njegov nekdanji nogometaš, ki pa v vijolicastem dresu nikoli ni dobil prave priložnosti za dokazovanje in je že kmalu odšel drugam. Najprej v Dravo, nato v Domžale, zdaj pa je nacrte preprecil klubu, kjer se je najvec naucil.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Kljub napredku v zadnjih letih ženski nogomet med pravimi ljubitelji te moštvene igre z žogo ne velja za kdo ve kako priljubljenega. Z nogometom mošk...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje