Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Odlicno sem se adaptiral tam dol (v Italiji), samo potem so prišle te poškodbe... Ampak je bilo super tam v Lecah...
Sebastjan Cimerotic
25. april 2010
 NATISNI
Finale bi lahko bilo zanimivejše
Uredništvo (foto: SPS)

Manj kot tisoc gledalcev je v soboto v Ljudskem vrtu spremljalo generalko pred finalom pokala Hervis. Toda nogometaši Maribora in Domžal niso navdušili.

- Prva liga:

32. krog

MARIBOR 1:1 DOMŽALE
75 [1:0] Bunderla
89 [1:1] Drevenšek

Štadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 800. Sodnik: Tratnjek (Murska Sobota). Rumena kartona: Školnik; Vidovic.

Maribor: Pridigar, Mejac, Andjelkovic, Džinic, Aljancic, Dodlek, Mertelj (od 74. Flavio), Mezga (od 31. Školnik), Mihelic, Plut (od 62. Bunderla), Jelic. Trener: Milanic.

Domžale: Vidmar, Seferovic, Vidovic (od 78. Krcic), Hanžic, Apatic, Drevenšek, Brezovacki, Teinovic, Topic (od 65. Juninho), Zatkovic, Pekic (od 60. Šturm). Trener: Birjukov.

V Ljudskem vrtu sta se v soboto zvecer pomerila kluba, ki se bosta kmalu na istem štadionu srecala tudi v finalu pokala Hervis. In ce bi sodili po tokrat videnemu, potem bo finalna pokalna tekma predvsem - dolga. Morda se bo zavlekla celo v enajstmetrovke... A šalo na stran - Maribor je v igri za naslov prvaka, ki je bil realno že zdavnaj izgubljen, držala zgolj zmaga, hkrati Koper ne bi smel slaviti v Velenju. Vijolicasti svojega dela scenarija sploh niso uresnicili, tako da Primorcem sploh ne bi bilo potrebno slaviti, a kljub temu so in prav od Maribora prevzeli žezlo najboljšega v Sloveniji.

Redki gledalci na štadionu veliko lepih potez nogometašev niso videli. K temu je brez dvoma pripomogla taktika gostov, ki so se predvsem branili, a bili hkrati nevarni iz protinapadov. Maribor je v prvem polcasu zapravil vsega dve resnejši priložnosti, gostje pa so si priigrali zgolj eno, a ne Elvedin Džinic in Vito Plut ne Tadej Apatic niso znali zadeti. Oba zadetka sta nato padla v zadnjem delu igre. V 75. minuti je Aleš Mejac lepo podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel David Bunderla in z natancnim strelom poskrbel, da se je mreža gostov vendarle zatresla. Toda to ni bilo zadnje dejanje tekme. Tik preden bi sodnik odpisal konec, se je v 89. minuti Marko Drevenšek v povsem svojem slogu odlocil za strel s 35 metrov in to storil tako dobro, da je moral Marko Pridigar po žogo v svojo mrežo. Mariboru je tako ponagajal njegov nekdanji nogometaš, ki pa v vijolicastem dresu nikoli ni dobil prave priložnosti za dokazovanje in je že kmalu odšel drugam. Najprej v Dravo, nato v Domžale, zdaj pa je nacrte preprecil klubu, kjer se je najvec naucil.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Se kdaj sprašujete, katera so najslabša moštva v zgodovini nogometa? Dovolite, da vam ponudimo nekaj možnih odgovorov. Zacnimo z avstrijskim Union...

Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje