Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 4 julij 2020
Na zacetku tekme je bila temperatura visokih 33 stopinj Celzija. V drugem polcasu je prišlo do hitre ohladitve. Zdaj je temperatura 32 stopinj.
Željko Vela
25. april 2010
 NATISNI
Brulc in Vršic potrdila premoc
Uredništvo (foto: Dejan Colja)

Rudar tudi z Bojanom Prašnikarjem izgublja boj za Evropo, hkrati pa Knapi na svojem štadionu niso uspeli prepreciti slavja nogometašem Kopra, ki so novi prvaki.

- Prva liga:

32. krog

RUDAR 0:2 LUKA KOPER
45 [0:1] Brulc
53 [0:2] Vršic

Štadion: Ob jezeru v Velenju. Gledalcev: 1.200. Sodnik: Ceferin (Kranj). Rumena kartona: Golob, Cipot.

Rudar Velenje: Savic (od 21. Jahic), Tomažic Šeruga, Sulejmanovic (od 55. Stojnic), Cipot, Selimi, Trifkovic (od 80. Grbic), Tomcak, Renato, Golob, Jelecevic, Metelka. Trener: Prašnikar.

Luka Koper: Hasic, Polovanec (od 74. Hadžic), Handanagic, Kovacevic, Vršic (od 80. Bubanja), Pavlin, Sesar, An. Struna, Brulc, Rajcevic, Viler (od 82. Bišcan). Trener: Okcic.

Kdo bi si mislil! Na zacetku sezone nihce ni pripisoval možnosti Kopru, zdaj Primorci slavijo svoj sploh prvi naslov državnega prvaka. Slavja ni uspelo prepreciti niti Bojanu Prašnikarju, ki je po treh tekmah na klopi Rudarja še vedno brez zmage in vztrajno izgublja boj za preboj v Evropo. Koper je na štadionu Ob jezeru vnovic zaigral izjemno suvereno, pri obeh zadetkih pa je sodeloval - kdo drug kot - Miran Pavlin. Zmaga Kopra je bila cista kot solza in po 90 minutah so primorski nogometaši povsem zasluženo slavili - kot peti klub v državi - naslov prvaka.

Da to ne bo velenjski vecer, je bilo slutiti že po dvajsetih minutah, ko je moral po trku z enim od soigralcev iz igre vratar Boban Savic. Namesto njega je med vratnici stopil mladi Safet Jahic, ki pa je bil brez moci v 45. minuti, torej tik pred koncem prvega polcasa, ko sta kombinirala Dare Vršic in Pavlin, Mitja Brulc pa je pravocasno stekel v prazen prostor in se znašel sam pred vratarjem ter ga tudi premagal. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec v 53. minuti, ko je Vršic izvedel cudovito samostojno akcijo, v kateri je za konec preigral še vratarja in zabil za 2:0. Nato je bilo le še vprašanje, kdaj bo sodnik zapiskal konec. Domaci so nemocno napadali gol samozavestnih gostov, ki so prepricljivo dobivali boj na sredini igrišca in brez vecjih težav vodili svojo barko do sanjskega zakljucka. Marian Tomcak in František Metelka sta sicer zapravila izjemni priložnosti, pri drugi sta se zatresli tako precka kot vratnica, toda žoga v mrežo ni hotela in slavje Kopra se je lahko zacelo.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Za angleško nogometno prvenstvo danes mnogi pravijo, da je obcutno boljše od italijanskega. Na Apeninskem polotoku se s tem seveda ne strinjajo, n...

Velike sanje malega kluba
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje