Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
V reprezentanci ne veš, kaj te caka. Igralec ti po telefonu pravi, da je super in v formi, ko pride na zbor, pa je totalno v razsulu. Nihce ne bo po telefonu rekel, da ne bo prišel, ker ni v formi. Vsi so v formi. To je mala laž, a na koncu se vse izkaže.
Brane Oblak
17. april 2010
 NATISNI
Domžale petic zapored neporažene
Uredništvo

Uspešen niz Domžal v državnem prvenstvu se nadaljuje. Proti Rudarju je ceta Darka Birjukova osvojila tocko in tako že petic zapored igrišce zapustila neporažena.

PrvaLiga:

31. krog

DOMŽALE 1:1 RUDAR VELENJE
18 [0:1] Kronaveter
36 [1:1] Pekic

Stadion: Športni park v Domžalah. Gledalcev: 300. Sodnik: Mertik (Odranci). Rumeni kartoni: Hanžic (Domžale); Sulejmanovic, Kronaveter, Metelka (vsi Rudar)

Domžale: Vidmar, Topic, Hanžic, Teinovic, Šturm (od 86. Šimunovic), Pekic, Zatkovic, Drevenšek, Zec (od 47. Filipovic), Seferovic, Apatic. Trener: Birjukov

Rudar Velenje: Savic, Šeruga, Jesenicnik, Sulejmanovic, Cipot, Selimi (od 75. Tomcak), De Moraes (od 81. Grbic), Kronaveter, Trifkovic (od 62. Mujakovic), Jelecevic, Metelka. Trener: Prašnikar

Zadnji obracun 31. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Rudarjem se je koncal s pravicno delitvijo tock, ki tako obe ekipi še vedno ohranja v boju za tretje mesto in posledicen nastop v kvalifikacijah za ligo Evropa. Domžalcani so po krizi v zadnjem mesecu dni ujeli pravi ritem, saj v prvenstvu niso izgubili že štiri tekme zapored, Velenjcane pa je tokrat drugic vodil zacasni trener Bojan Prašnikar. Zacetek tekme je obetal zanimivo predstavo, saj je že v cetrti minuti po lepi akciji Matic Seferovic iz 25 metrov le za las zgrešil okvir vrat. V 18. minuti so gledalci videli prvi zadetek na tekmi. Po prodoru Damjana Trifkovica na desni strani je Selimi žogo podaljšal do Roka Kronavetra, nekdanji nogometaš Drave pa je ob pomoci Darka Topica uspel premagati domacega vratarja Nejca Vidmarja. Le nekaj minut kasneje je imel Kronaveter priložnost za povišanje vodstva, v 35. minuti pa so Domžalcani zasluženo izenacili. Za najlepši trenutek na tekmi je poskrbel zadnje case sila razpoloženi Damir Pekic, ki je z mojstrskim strelom v zgornji desni kot premagal nemocnega Savica.

V drugem polcasu so gledalci videli manj priložnosti, ponovno pa je bil v gostujocih vrstah najbolj pretil Kronaveter, ki je v 60. minuti ponovno dobro ogrel dlani domžalskega vratarja Nejca Vidmarja. V 68. minuti je zapretil še vselej nevarni Pekic, do izteka srecanja pa gre omeniti le še akcijo iz 84. minute, v kateri se je Rudarjev napadalec Marian Tomcak sam znašel pred domacim vratarjem, a zadel le zunanji del mreže.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Najdaljšemu izvajanju enajstmetrovk v zgodovini klubskega nogometa so bili prica v Nambiji. Srecanje tamkajšnjega pokala NFA med kluboma KK Palace in...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje