Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
S Tottijem se nimam kaj pogovarjati. Ce bi ga vprašal, kaj se dogaja na Daljnem vzhodu, bi mi zacel razlagati, kaj se dogaja na vzhodnem delu nogometnega igrišca.
Paulo Di Canio
16. julij 2007
 NATISNI
Navijacem vrnili samozavest
Miran Zore

Brazilski selektor Dunga je mnenja, da so njegovi nogometaši z zmago na Copa Americi brazilskim navijacem vrnili samozavest.

Kapetan brazilske izbrane vrste, ko je le-ta leta 1994 v Združenih državah Amerike osvojila naslov svetovnega prvaka, je vceraj, tokrat v vlogi selektorja Karioke popeljal do naslova najboljše reprezentance v Južni Ameriki. 43-letni Carlos Caetano Bledorn Verri, bolje poznan pod vzdevkom Dunga, je na dosežek svojih nogometašev izjemno ponosen, saj so slednji brazilskim nogometnim navdušencem vrnili samozavest: "Sem smo prišli povrniti samozavest navijacev naše reprezentance, ljudem,, ki delajo od jutra do vecera in so jim zmage brazilske reprezentance edino zadošcenje." Brazilci so, kljub slabemu zacetku, ko jih je z 2:0 porazila Mehika, sinoci prepricljivo premagali Argentino v finalu Copa Americe in to navzlic temu, da sta v moštvu Kariok manjkala Ronaldinho in Kaka. "So zmagovalci, prihajajo iz socialno šibkih družin, nihce jim ni nicesar poklonil, trdo so garali in zato si zmago tudi zaslužijo," je brazilske reprezentante pohvalil Dunga in dal tistim, ki so se tokrat odpovedali igranju v reprezentanci dobro vedeti, da jih caka vse prej kot lahko delo, da se bodo ponovno prebili v prvo enajsterico.

Dunga je svojo igralsko kariero sklenil leta 2000, nogometne cevlje je sezul pri Internacionalu, klubu v katerem je leta 1980 tudi zacel kariero profesionalnega nogometaša. 91-kratni brazilski reprezentant je v rumenem dresu Brazilije dosegel šest zadetkov, kruh pa je služil z igranjem za Corinthians, Santos, Vasco da Gama, Piso, Fiorentino, Pescaro, VfB Stuttgart in Jubilo Iwato.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Kljub napredku v zadnjih letih ženski nogomet med pravimi ljubitelji te moštvene igre z žogo ne velja za kdo ve kako priljubljenega. Z nogometom mošk...
Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje