Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Soigralci me zbadajo, da sem kazen že odslužil, saj sem bil proti Kopru izkljucen že v prvi minuti.
Branko Ilic
16. julij 2007
 NATISNI
Brazilija še osmic najboljša
Jure Bohoric

Koncano je prvenstvo Južne Amerike, še osmic v zgodovini pa ga je osvojila Brazilija, ki je bila v finalu turnirja v Venezueli prepricljivo boljša od nemocne Argentine.

Nogometaši Brazilije so še osmic v zgodovini postal prvaki Južne Amerike, potem ko so na 42. turnirju v Venezueli v finalni tekmi prepricljivo premagali Argentino. Na igrišcu so sicer nekoliko vec volje po igri pokazali Argentinci, so bili pa Brazilci veliko bolj ucinkoviti in kar trikrat kaznovali napake argentinskih nogometašev. Brazilija je tekmo pred 42.000 gledalci v Maracaibu dobila z italijansko taktiko prakticno neprebojne obrambe, v katero se je Argentina naivno zabijala prek Carlosa Teveza, Juana Romana Riquelmeja in Lionela Messija. Vsi trije so povsem odpovedali, še najbolj pa je navijace razocaral Messi, od katerega so pricakovali še kakšen nov cudež, a potrebno je pac vedeti, da je fant še mlad in na tako pomembni tekmah prav takšni ponavadi najprej odpovejo. Gavce je v tropski vrocini, saj je bila tekma odigrana sredi popoldneva po tamkajšnjem casu, pokopal gol že v cetrti minuti, ki je bil prava umetnija Zveri. Robustni Julio Baptista je izkoristil trenutek nepazljivosti Roberta Ayale, ki je igral svojo 115. reprezentancno tekmo, in z mojstrskim strelom v desni zgornji kot argentinskega gola zadel za 1:0. Eden od kljucnih trenutkov tekme se je zgodil v 34. minuti, ko se je poškodoval Elano, zamenjal pa ga je Daniel Alves. Prav nogometaš Seville je Cariocam priigral oba naslednja zadetka - v 39. minuti je mocno podal pred gol Roberta Abbondanzierija in kapetana Ayalo prisilil, da je nespretno dosegel avtogol, v 69. minuti pa je z natancnim strelom in po lepi podaji Vagnerja Loveja kronal še enega od mnogih hitrih protinapadov. Argentina je bila proti borbenim Brazilcem, ki so se borili za vsako žogo in je na trenutke celo delovalo, kot da imajo igralca oziroma kar dva vec na igrišcu, prakticno nenevarna, še najlepši akciji pa je zapravil Riquelme, ki je z levico najprej silovito zadel vratnico, nato pa mu je lep poskus še mojstrsko zaustavil Doni.

Brazilija, tokrat brez glavnih zvezdnikov Ronaldinha, Kakaja in Ronalda, je tako še drugic zapored osvojila Copa Américo, tudi tokrat pa je v finalu premagala Argentino. Slednja je na poti do finala zmlela prav vse nasprotnike, a se proti Brazilcem ujela v takticno odlicno nastavljeno zanko, s katero bo tudi Carlos Dunga utišal številne kritike. Že res, da Brazilci niso igrali v svojem zašcitnem napadalnem slogu, toda lovorikam se ne gleda v zobe. Argentinski post na prvenstvu Južne Amerike traja že štirinajst let, prekiniti pa ga ni znal niti Alfio Basile, s katerim so Gavci nazadnje postali prvaki Zelene celine. Poraz v letošnjem finalu je bil sicer šele prvi za Basilea in Argentino po kar devetnajstih tekmah.

- Copa América:

Finale

BRAZILIJA 3:0 ARGENTINA
04 [1:0] Baptista
39 [2:0] Ayala (ag.)
69 [3:0] Alves

BRAZILIJA: Doni, Gilberto, Alex, Maicon, Juan, Baptista, Mineiro, Josue, Elano (od 34. Alves), Robinho (od 90. Diego), Vagner Love (od 90. Fernando), selektor: Dunga.

ARGENTINA: Abbondanzieri, Ayala, Heinze, G. Milito, Zanetti, Cambiasso (od 59. Aimar), Mascherano, Riquelme, Veron (od 67. Lucho Gonzalez), Messi, Tevez, selektor: Basile.

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub St Albans City ne sodi med znanejše svetovne klube. Še vec, mnogi celo v Angliji še niso slišali zanj, kar ne cudi, saj je pac vecino s...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje