Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 5 julij 2020
Srecko Katanec je velik cudak. Ce ne doseže želenega rezultata, se skrega z vsemi.
Branko Oblak
15. julij 2007
 NATISNI
Vsi govorijo o mojstrovini
Juan Vasle (foto: Adidas)
Iz Venezuele se je za Nogomanio javil naš porocevalec s prvenstva Južne Amerike Juan Vasle in sporocil, kaj se dogaja pred velikim obracun med Argentino in Brazilijo.

 Juan Vasle za Nogomanio poroca iz:
 MARACAIBA


V Maracaibu je vse pripravljeno za nedeljski sanjski finale 42. pokala America. Že drugic zaporedoma se bosta udarila južnoameriška velikana Argentina in Brazilija. Pred tremi leti so po enajstmetrovkah slavili Brazilci, a tokrat bodo Gavci zelo drago prodali svojo kožo.

Hoteli in leti so zasedeni. Kar nekaj tujih novinarjev še nima prenocišca. V drugem najvecjem venezuelskem mestu je vse v znamenju žoge. Na vsakem koraku se opazi popolno predanost dogodku, ki brez dvoma ustvarja mejnik v venezuelskem športu. Veliki plakati okrasujejo sleherno ulico. Na vecini se pojavlja obraz župana mesta Giancarla Di Martina, moža italijanskih korenin in tesnega predsednikovega zaveznika. Vceraj je predsednik Fife Sepp Blatter izjavil, da še nikoli prej najstarejši celinski pokal na svetu ni tako odmeval po svetu. Venezuelci, ki imajo, ceprav nedokoncane, sedaj najboljše štadione v Južni Ameriki, so ga za uradno zaprosili za organizacijo svetovnih prvenstev mlajših kategorij. Pri Brazilcih ne bo smel igrati kapetan Gilberto Silva. Zamenjal ga bo Elano. Hernan Crespo je že nared za nastop, a ga bo selektor Alfio "Coco" Basile pustil na klopi. Medtem se nadaljuje fenomen Leo Messi. Vsi govorijo o izjemni mojstrovini proti Mehiki. Vceraj sem bil v hotelu, kjer stanuje Argentina, prica, kako se je Lionel komaj prebil do sobe, kjer je imel intervju. Brazilski selektor Carlos Dunga pravi, da so favoriti Argentinci, ti se z njim ne strinjajo. Res so bili izrazitejši do sedaj, a vseeno menijo, da previdnost ni odvec. Med tednom sem si ogledal oba polfinalna obracuna: torkovo drama med Brazilijo in Urugvajem v Maracaibu in sredino prepricljivo argentinsko zmago nad Mehiko v Puerto Ordazu. Na obeh je bilo vzdušje izjemno. Še posebej mi je padel v oci prenovljen štadion Cachamay, ki je zelo podoben Allianz Areni v Muenchnu.


Bo Lionel Messi kljucni mož finalne tekme?
 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Strelci so v sezoni 2006/07 v Franciji povsem razocarali, saj je prvi golgeter prvenstva Portugalec Pedro Pauleta skupaj zabil vsega 15 golov. Pau...

Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje