Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 7 december 2019
Ko je Gascoigne preigraval, je to zgledalo tako kot da bi šel po rokah cez minsko polja. Nekaj podobnega kot prerivanje po supermarketu.
Bobby Robson
15. julij 2007
 NATISNI
Mehika osvojila tretje mesto
Jure Bohoric

V tekmi za tretje mesto na Copa Américi je Urugvaj sicer povedel proti Mehiki, a nato prejel kar tri zadetke in moral priznati premoc gostu na tekmovanju.

V Venezueli je bilo na prvenstvu Južne Amerike odigrano zadnje dejanje, potem ko sta se v tekmi za tretje mesto pomerili reprezentanci Mehike in Urugvaja. Ceprav je slednji povedel z 1:0, je moral na koncu vseeno priznati premoc Mehiki, ki je slavila s 3:1. Poražence je v 22. minuti v vodstvo povedel Sebastian Abreu, štirinajst minut kasneje pa se je zgodil kljucni trenutek tekme. Takrat je moral z igrišca kapetan urugvajske reprezentance Diego Lugano, ki je zakrivil enajstmetrovko, slednjo pa je v zadetek spremenil Cuauhtemoc Blanco. V drugem polcasu sta tehtnico na stran Mehike prevesila Omar Bravo v 68. minuti in mladi Andres Guardado v 76. minuti. "Mislim, da smo si zaslužili, da smo na tem tekmovanju zgolj za Brazilijo in Argentino. Pokazali smo, da je mehiški nogomet znova na pravi poti," je bil po zmagi zadovoljen selektor Mehike Hugo Sanchez, strelec edinega urugvajskega zadetka Abreu pa je dodal: "Trdo smo garali in mislim, da so to dobre izkušnje za prihodnost. Prihajajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo in sedaj smo pripravljeni na boj z vsako reprezentanco. Vsi smo seveda želeli v finale, kljub temu pa je za nami pozitivno tekmovanje."

- Copa América:

Za 3. mesto

MEHIKA 3:1 URUGVAJ
22 [0:1] Abreu
37 [1:1] Blanco (11m.)
68 [2:1] Bravo
75 [3:1] Guardado
Rdeci karton: Lugano (36, Urugvaj)

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nogometne tekme so v preteklosti že zanetile prave vojne (Honduras in El Salvador), kaj kmalu pa bi do tega prišlo tudi na Kiajskem, kjer je domaca r...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje