Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Proti Argentini je sodnik kradel Srbe! Sovražim krivico! In sedaj povem, ta sodnik je 'papak', navaden 'papak'!
Miroslav Blaževic
12. julij 2007
 NATISNI
Argentinci zmleli tudi Mehicane
Jure Bohoric

Copa América bo prica velikem finalnem obracunu med Brazilijo, ki brani naslov, ter Argentino, ki je bila v polfinali kar s 3:0 boljša od mehiške reprezentance.

Na prvenstvu Južne Amerike bi si težko zamisliti boljši finalni obracun - na predzadnji stopnicki so se branilcem naslova Brazilcem prikljucili letos izredno mocni Argentinci, ki so bili v polfinalu kar s 3:0 boljši od Mehike. Slednja je do polfinala igrala fantasticno, med drugim premagala tudi Brazilijo, toda tokrat v Puerto Ordazu ni našla orožja za izredna Lionela Messija in Juana Romana Riquelmeja. Slednji je z enajstmetrovke, ki je bila malce sumljiva, dosegel že svoj peti gol na prvenstvu, pravo mojstrovino pa si je privošcil Messi, ki je mehiškega vratarja Oswalda Sancheza matiral z mojstrskim lobom. In to ravno v trenutku, ko je Mehika pritiskala za izenacenje na 1:1. "Samo geniji lahko storijo kaj takšnega," je bil po tekmi brez besed argentinski selektor Alfio Basile, medtem ko je njegov mehiški selektor Hugo Sanchez predvsem obžaloval: "Ce bi žoga dvakrat namesto v vratnico zletela v gol... Poskušali smo, toda nasprotnik je bil boljši." Argentino je sicer s svojim šele drugim reprezentancnim golom tik pred koncem prvega polcasa v vodstvo popeljal Gabriel Heinze, ki mu je podal - kdo drugo kot - Riquelme. Ko je bil slednji pri žogi, je bila Argentina vedno nevarna. Zmage se je veselil tudi venezuelski predsednik Hugo Chavez, ki je preprican, da bodo gledalci prica izrednemu finalu, v katerem pa bo zmagala - Argentina. Ce bo nadaljevala s povprecjem treh doseženih golov na tekmo, bo tudi Brazilija le s težavo preprecila poraz.

- Copa América:

Polfinale

ARGENTINA 3:0 MEHIKA
45 [1:0] Heinze
61 [2:0] Messi
65 [3:0] Riquelme (11m.)

POVEZAVA: spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekaj misticnega je v številki 100. Predvsem v nogometu. Ce tako klub v eni sezoni doseže 100 tock, je brez dvoma osvojil naslov državnega prvaka in ...
Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje