Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 13 december 2019
Ce se je vrnil na zemljo, ce to ni Katanec z jumbo plakatov, ki marsikaj reklamira in se razume ne le v nogomet, ampak v kuhanje in ne vem kaj še, ce je to skromni Katanec iz leta 1999 boste dobili vrhunskega cloveka. Toda previdno, pazite katerega Katanca boste izbrali.
Zlatko Zahovic
11. julij 2007
 NATISNI
Loterija v korist Brazilcev
Jure Bohoric

Odigrana je bila prva polfinalna tekma prvenstva Južne Amerike, dramaticen obracun med Brazilijo in Urugvajem pa se je v korist Carioc koncal šele po streljanju enajstmetrovk.

Nogometaši Brazilije so prvi finalisti letošnjega prvenstva Južne Amerike. Toda branilci naslova so morali pokazati vse svoje znanje, da so premagali Urugvaj, ki se je uklonil šele po streljanju enajstmetrovk. Prva polfinalna tekma v Maracaibu je bila sicer sila zanimiva, ne zgolj zaradi dramaticnega zakljucka, pac pa tudi zaradi ostalih stvari. Tako so morali tekmo v prvem polcasu prekiniti za krajši cas, saj so odpovedali reflektorji, ob koncu pa je prišlo še do neljubih scen in obracunavanja med nogometaši, saj se Urugvajcani preprosto niso mogli sprijazniti, da so z Brazilijo v polfinalu še enkrat vec izgubili po streljanju enajstmetrovk - tako kot pred tremi leti. Urugvaj je bil sicer na pragu zmage, saj bi moral Pablo Garcia zadeti za napredovanje, vendar je žogo namesto v mrežo poslal v vratnico. Nato je svoje delo Gilberto opravil z odliko in zadel, Diegu Luganu pa je Doni, vratar Rome, poskus zaustavil in popeljal Carioce v finale. Po tekmi je brazilski selektor Carlos Dunga razpredal o tem, da je za uspeh potrebno tudi trpeti in da Braziliji tokrat zares ni bilo prizanešeno. V taboru Urugvaja je vladalo povsem drugacno vzdušje in selektor Oscar Tabarez, nekoc tudi trener AC Milana, ter njegovi varovanci se z novinarji sploh niso želel pogovarjati. V drugem polfinalnem obracunu se bosta pomerili Mehika in Argentina.

- Copa América:

Polfinale

BRAZILIJA 2:2 URUGVAJ - 5:4 po enajstmetrovkah
12 [1:0] Maicon
45 [1:1] Forlan
45 [2:1] Baptista
70 [2:2] Abreu

POVEZAVA: spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V Argentini za dobro placane nogometaše ni najbolj varno, da ob vecernih urah sami hodijo po ulicah vecjih in tudi manjših mest. V tej sicer vse prej...
Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje