Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ne vem, kaj bi lahko vzel, saj menim, da sem trener, ki ima vse potrebno za ta poklic. Mogoce ima to tudi Ciro, vendar me to ne zanima. Od Cira bi morebiti lahko vzel kakšno kravato, saj sem opazil, da so nekatere res simpaticne.
Otto Baric
9. julij 2007
 NATISNI
Znova strelske vaje
Jure Bohoric

Cetrtfinale na nogometnem prvenstvu Južne Amerike v Venezueli se je zakljucilo na spektakulern nacin, saj sta Mehika in Argentina skupaj zabili kar deset golov.

V polfinale prvenstva Južne Amerike sta se uvrstili še Mehika in Argentina, gledalci v Venezueli pa so še enkrat vec videli prave strelske vaje. Mehicani in Argentinci so namrec skupno zabili kar 10 golov, kar pomeni, da je na štirih cetrtfinalnih obracunih skupno padlo neverjetnih 22 golov! To je v povprecju kar 5.5 na tekmo! Še bolj kot Argentinci, ki so bili s 4:0 boljši od Peruja, so blesteli Mehicani, ki so Paragvaju zabili kar šest golov. Velik delež k polomu svoje reprezentance je prispeval že tako zaradi poškodbe Justa Villarja rezervni vratar Aldo Bobadilla, ki je že v drugi minuti v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Neryja Castilla. Za to potezo si je prislužil rdeci karton, Castillo pa z bele tocke ni zgrešil. Rezervni vratar Joel Zayas, ki ni branil kdo ve kako dobro, je moral nato po žogo v svojo mrežo še kar petkrat, medtem ko njegovi soigralci niso zmogli niti do castnega zadetka. "To moštvo je prepricano, da lahko na novo spiše zgodovino Copa Americe in upam, da bomo nadaljevali v takšnem slogu. Vem, da smo tega sposobi," je vec kot zadovoljen mehiški selektor Hugo Sanchez, medtem ko je bilo razocaranje v moštvu Paragvaja po najhujšem porazu po letu 1980 razumljivo klavrno kot že dolgo ne.

Brez težav se je med štiri najboljše uvrstila tudi Argentina, ki jo v polfinalu caka prav Mehika. Moštvo selektorja Alfia Basileja je bilo s 4:0 boljše od Peruja, ki se je sicer dobro upiral v prvem polcasu in povsem popustil v drugem, junak obracuna pa je bil z dvema zadetkoma ter podajo Juan Roman Riquelme, ki v zadnjem casu igra v življenjski formi. "Zaradi nacina, s katerim premagujemo nasprotnike, sem resnicno zelo ponosen. Igrali smo potrpežljivo, toda ucinkovito. Pocasi in vztrajno smo 'vlekli' igralce Peruja iz sredine igrišca ter si naredili dovolj prostora za organizacijo naše igre," je pojasnil Basile, njegov perujski kolega Julio Cesar Uribe pa je skrušen dodal: "Dali smo vse od sebe, toda kljub temu smo bili pošteno poraženi. Toda to je del nogometa in ne smemo se prevec pritoževati, saj je Argentina pac bolj nadarjena in z boljšimi posamezniki."

- Copa América:

Polfinale

ARGENTINA 4:0 PERU
47 [1:0] Riquelme
62 [2:0] Messi
75 [3:0] Mascherano
85 [4:0] Riquelme

MEHIKA 6:0 PARAGVAJ
05 [1:0] Castillo (11m.)
26 [2:0] Torrado
38 [3:0] Castillo
79 [4:0] Ruiz
87 [5:0] Blanco (11m.)
90 [6:0] Bravo
Rdeci karton: Bobadilla (2, Paragvaj)

POVEZAVA: spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Leta 1988 sta se v angleškem prvenstvu pomerila Wimbledon in Luton. Za Wimbledon, klub iz Londona, je takrat igral tudi Vinnie Jones, eden najbolj...

Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje