Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ce ne bi bil v Dinamu, bi vas vse likvidiral!
Zdravko Mamic
8. julij 2007
 NATISNI
Carioce so se prebudile
Jure Bohoric

Brazilija in Urugvaj se bosta pomerila v prvem polfinalnem obracunu na prvenstvu Južne Amerike. Obe reprezentanci sta se v cetrtfinalu poigrali z nasprotnikoma.

Nogometaši Brazilije so v pravem trenutku pokazali pravi obraz in se na prvenstvu Južne Amerike prepricljivo uvrstili v polfinale. V cetrtfinalu so se branilci naslova pomerili s Cilejem in zabili kar pol ducata golov! Na prvih dveh cetrtfinalnih tekmah so bili nogometaši sicer znova sila ucinkoviti, saj so gledalci skupaj videli kar 12 golov, oziroma v povprecju kar šest na tekmo! Visoko je namrec zmagal tudi Urugvaj, ki je bil s 4:1 boljši od gostiteljice Venezuele. Na tem obracunu se je izkazal urugvajski dolžnik Diego Forlan, ki se je med strelce vpisal dvakrat. "Urugvaj je dokazal, kjer je njegovo mesto. Proti pritisku nasprotnika nismo našli pravega orožja, preprosto nismo uspeli razviti svoje igre. Kljub temu smo lahko zadovoljni, saj se Venezueli doslej ni še nikoli uspelo uvrstiti v zakljucne boje prvenstva," je misli strnil Richard Paez, venezuelski selektor. Njegov kolega Oscar Tabarez je dodal: "Tvegali smo in tekmo zaceli napadalno, toda to se nam je obrestovalo. Rezultat prica o tem, da je naša zmaga povsem zaslužena." Urugvaj se bo v polfinalu pomeril prav z Brazilijo.

Na drugi tekmi je brazilski selektor Carlos Dunga kot otrok poskakoval ob robu igrišca, kar ne cudi, saj se je znašel pod hudim pritiskom javnosti. Slednja se bo sedaj verjetno pomirila, saj zabiti šest golov proti Cileju, ki sodi med boljše v Južni Ameriki, ni mala malica. Še enkrat vec se je izkazal Robinho, ki se je med strelce vpisal dvakrat in je prvi strelec tekmovanja s šestimi goli. V Cileju so še toliko bolj jezni zaradi govoric, da so se njihovi nogometaši pred tekmo nešportno obnašali. "Novinarji pretiravajo. Res je, da smo spili nekaj pijac, toda nic vec kot to. Nismo se pretepali in tudi nismo odšli v mesto, ostali smo v hotelu," se brani nogometaš Jorge Vargas, vodstvo cilenske nogometne zveze pa je za konec tekmovanja že napovedalo preiskavo omenjenih dogodkov.

- Copa América:

Cetrtfinale

BRAZILIJA 6:1 CILE
16 [1:0] Juan
23 [2:0] Baptista
28 [3:0] Robinho
51 [4:0] Robinho
69 [5:0] Josue
76 [5:1] Suazo
84 [6:1] Love

VENEZUELA 1:4 URUGVAJ
38 [0:1] Forlan
41 [1:1] Arango
65 [1:2] Perez
87 [1:3] Rodriguez
90 [1:4] Forlan

POVEZAVA: spored prvenstva

 NATISNI    
Palermo: Živim sanje
V JAR z Ganci in Nemci
Cabanas naj jim služi kot vzor
Odvetnik: Adriano je nedolžen
Dunga ni presenetil
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Lev Jašin je danes poznan kot eden najboljših vratarjev vseh casov, marsikdo pa ne ve, da je bil že pokojni Rus vsestranski šport in se ni dokazal...

Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje